Subiect "Conditii pensionare gr.III" Deschis de Marius Borza la data: 04/06/2009 2:57am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Conditii pensionare gr.III
Scris de: Marius Borza la data: 04/06/2009 2:57am
Gen:B
Data nasterii:02.11.1954
Stagiul de cotizare:30
Alte date:rinichi unic
Intrebare: Care sunt conditiilie de iesire la pensie medicala gr.III, avind in vedere ca am un singur rinichi, celalalt a fost scos chirurgical (tomora Gravitz) si care sunt recomandarile de viata in acest caz atit pentru locul de munca, cit si pentru mine.
Re: Conditii pensionare gr.III
Scris de: la pensie la data: 04/06/2009 8:05am
Conform anexei 3 la legea 19/2000 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta in 02 noiembrie 2019 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
In privinta conditiilor pentru pensie de invaliditate este necesar sa aveti conform varstei un stagiu de cotizare peste 25 ani si recomandarea medicului curant. In aceasta ultima conditie legislatia prevede:
-Conform Ordinului 340/2001 cap B IV 12, al Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale pentru aprobarea Normelor de aplicare a legii 19/2000 „Incadrarea sau neincadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale. Propunerea pentru incadrarea in grad de invaliditate se face de catre medicul specialist care asigura asistenta medicala”.
-Iar in acelasi ordin cap C I 1 se prevede :”In vederea pensionarii de invaliditate medicul primar si, in lipsa acestuia, medicul specialist, pentru afectiunea principal invalidanta, care asigura asistenta medicala a bolnavului, atunci cand apreciaza ca starea de sanatate a acestuia nu ii permite reluarea activitatii profesionale, in limitele maxime de concediu medical prevazut de lege, cu toate tratamentele medicale recuperatorii aplicate, propune pensionarea de invaliditate, cerand in acest sens avizul cabinetului de expertiza medicala si recuperare a capacitatii de munca. Propunerea la pensionare poate fi solicitata inca din primele zile de boala, in cazul afectiunilor fara potential recuperator”.
In privinta recomandarilor ne cerem scuze dar acestea trebuie sa fie date de medicul specialist iar noi nu suntem calificati in aceasta privinta.
Re: Conditii pensionare gr.III
Scris de: Marius Borza la data: 04/07/2009 2:42am
Va multumesc pentru informatie.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1