Subiect "indice de corectie" Deschis de Kapcsos Attila la data: 01/11/2017 3:57am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
indice de corectie
Scris de: Kapcsos Attila la data: 01/11/2017 3:57am
Gen:M
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Stiu ca programul dvs. nu aplica acest indice de corectie.
Tocmai de aceea doresc sa-l aplic eu dar nu stiu cat este valoarea lui acum la aceasta ora.
Deci intrebarea at fi : cat este indicele de corectie acum la aceasta ora.
Multumesc anticipat !!!
Re: indice de corectie
Scris de: la pensie la data: 01/11/2017 10:28am
Indicele de corectie conform art 170 din legea pensiilor 263/2010 se stabileste prin legea de aprobare a bugetului anual al asigurarilor sociale de stat.
Aceasta lege nu a fost promulgata pentru bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2017 si deci nu cunoastem acest indice si va sfatuim si pe dv sa asteptati promulgarea acestei legi.
Deoarece am vazut data de nastere din programele deschise de dv pe site stim ca aveati dreptul sa depuneti dosarul de pensie anticipata partiala in luna decembrie 2016. Daca ati depus acest dosar in decembrie 2016 folositi indicele de corectie din anul 2016 de 1,09, iar daca il depuneti in anul 2017 fie asteptati promulgarea legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2017 fie faceti un calcul estimativ utilizand indicele de corectie de 1,14 calculat de o doamna, vizitatoare a acestui site (considerat de noi corect).
Verificand datele introduse de dv in cele doua programe avem urmatoarele observatii
- Anul universitar incepe la data de 01 octombrie si se termina la 30 septembrie a anului urmator cu exceptia ultimului an cand angajarea se face mai inainte asa cum ati facut si dv.
- La calculul sporului de vecime stabilit asa cum explicam noi pe forum la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
se ia in calcul si perioada stagiului militar daca s-a facut angajarea inainte de stagiul militar (in ambele programe de calcul).
- Am observat ca ati introdus in programele de calcul punctaj suplimentar pentru stagii in grupele de munca. Daca doriti verificarea corectitudinii calculului acestui punctaj suplimentar, dupa corectiile de mai sus, reveniti si ne precizati stagiile lucrate in grupele de munca sub forma de la zi/luna/an pana la zi/luna/an si ne precizati grupa de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1