Subiect "Recalculare pensie" Deschis de Nico la data: 01/17/2018 6:08am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Recalculare pensie
Scris de: Nico la data: 01/17/2018 6:08am
Gen:M
Data nasterii:06.1953
Stagiul de cotizare:35
Alte date:
Intrebare: 1) pe fluturașul de pensie apare calculat punctajul, cu 5 cifre după virgulă, dar care nu corespunde prin înmulțire cu valoarea punctului, cu pensia, din cauza penalizării.
În acest punctaj sunt introduse și perioadele de concediu medical și facultatea? Pt că ele nu sunt luate în calcul la pensia anticipată parțial.
La împlinirea vârstei de 65 de ani se reface acest calcul și se va da un nou tabel cu totul luat în calcul?

2) bineînțeles că nu a venit nicio recalculare pe ianuarie a diminuării penalizării de la 0,75 la 0,5, cu toate că această recalculare este foarte simplă, toate datele sunt introduse în softul casei de pensii, trebuie numai schimbată o cifră în formula de calcul ( penalizarea din 0,75 în 0,5) și cu un click se pot recalcula TOATE PENSIILE ÎNTR-O milisecundă.

Cu stimă și numai bine pe 2018,
Re: Recalculare pensie
Scris de: la pensie la data: 01/18/2018 2:41am
1 La calculul pensiei anticipate partiale nu sunt luate in calcul stagiile de cotizare asimilate pentru perioada de pensie de invaliditate, stagiu militar si studii universitare si acestea sunt luate in calcul la trecerea la pensie pentru limita de varsta.
In privinta concediilor pentru incapacitate de munca (medicale) situatia este urmatoarea:
- Cele efectuate inainte de 01 ianuarie 2005 sunt asimilate stagiului de cotizare concediile pentru incapacitate de munca (medicale) indiferent de boala si sunt luate in calculul tuturor pensiilor inclusiv cea anticipata partiala.
- Cele efectuate dupa data de 01 ianuarie 2005 sunt asimilate stagiului de cotizare numai concediile pentru incapacitate de munca (medicale) datorate accidentelor de munca si bolilor profesionale si sunt luate in calculul tuturor pensiilor inclusiv cea anticipata partiala.
2 In privinta recalcularii diminuarii pensiei aveti dreptate dar nu ati luat in calcul birocratia de la Casa de pensii si faptul ca legea recalcularii acestei diminuari a avut in vedere alte interese.

Va multumim pentru urari si va uram si noi ca acest an sa va aduca bucurii.
Re: Recalculare pensie
Scris de: Nico la data: 01/18/2018 8:46am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: tot 1)
întrebam ca modalitate de lucru la casa de pensii. Ei introduc toate datele, inclusiv cele care nu se iau în considerație la pensia anticipată parțial, calculeazâ și rezută un punctaj, care apare pe fluturașul de pensie, apoi filtrează prin programul de calcul și aplică penalizarea. Sau e altfel? Nu seamană cu programul dvs de calcul al pensiei?

Adică să fiu mai clar, ceea ce apare pe fluturaș ( punctajul) ACUM când SUNT penalizat, va fi același, ca după împlinirea vârstei de 65 de ani, care fără penalizare va rezulta pensia definitivă?
Re: Recalculare pensie
Scris de: la pensie la data: 01/19/2018 3:13am
Nu cunoastem programul de calcul al Casei de pensii pentruca acesta nu este public, asa cum ar trebui si nu avem informatii interne din aceasta institutie.
Logic ar trebui ca sa fie introduse in program toate datele continute de dosar inclusiv pentru perioadele asimilate care nu intra in calculul pensiilor anticipate.
Urmatorul pas este filtrarea de care aminteati dv care consta in eliminarea perioadelor asimilate care nu intra in calculul pensiilor anticipate iar prin aceasta se obtine un punctaj nediminuat care apare pe fluturas si care se acorda celor cu pensii anticipate, nediminuate, sau celor cu pensie anticipata partiala, nediminuata, pentru cei care au avut domiciliul in zonele cu poluare remanenta.
Dupa aceasta se aplica diminuarea in cazul celor cu pensie anticipata partiala, diminuata.
In cazul trecerii de la pensia anticipata, nediminuata, la pensie pentru limita de varsta, se elimina filtrarea, adica se introduc automat in calcul perioadele asimilate care nu intra in calculul pensiilor anticipate. Prin aceasta punctajul pensiei pentru limita de varsta creste fata de punctajul nediminuat de pe decizia de pensie anticipata cu un punctaj suplimentar pentru perioadele asimilate.
In cazul trecerii de la pensia anticipata partiala, diminuata, la pensie pentru limita de varsta, se elimina mai intai diminuarea si apoi filtraea iar punctajul pensiei pentru limita de varsta se va majora in doua etape.
Re: Recalculare pensie
Scris de: Nico la data: 01/19/2018 6:01am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Vă mulțumesc f mult pt răspuns!
Să vă dea Domnul multă sănătate, că aveți f multă răbdare cu pensionarii și nu numai.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1