Subiect "Diferenta intre salariu din cartea de munca si adeverinta de salariu" Deschis de Ionescu Maria Cristina la data: 06/16/2008 1:29pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Diferenta intre salariu din cartea de munca si adeverinta de salariu
Scris de: Ionescu Maria Cristina la data: 06/16/2008 1:29pm
Gen:masculin
Data nasterii: 15-02-1946
Stagiul de cotizare:complet
Alte date:
Intrebare:
Pe carte de munca este trecut un salariu tarifarde 816 in anul 1965, iar pe adeverinta de vechime un salariu de 622 si un adaos care variaza de la luna la luna. Ce venit iau in calcul pe cel dupa cartea de munca sau cel din adeverinta?
Va multumesc
Re: Diferenta intre salariu din cartea de munca si adeverinta de salariu
Scris de: la pensie la data: 06/17/2008 12:50am
Instructiunile de completare ale cartilor de munca prevedeau ca pana in august 1992 in cartea de munca sa fie trecut salariul tarifar (brut sau net). Din septembrie 1992 in cartea de munca trebuiau completate veniturile totale obtinute (salarii tarifare +sporuri) pentru care s-a platit CAS.
Pentru a lua in calcul si sporurile pana in august 1992 s-a admis posibilitatea eliberarii de catre angajatori a unor adeverinte cu sporurile obtinute ( adeverinte de sporuri nu de vechime). In aceste adeverinte angajatorul trece si salariul tarifar. Evident ca daca cele doua sunt completate corect salariile tarifare trebuie sa coincide.
Daca cele doua cifre nu coincid inseamna ca fie cartea de munca fie adeverinta au fost completate gresit. In acest caz Casa de Pensii va analiza informatiile pe care le contin cele doua si va decide care este corecta. Acelasi lucru ar trebui sa-l faceti si dv.
Daca nu reusiti acordati credit mai mare corectitudinii salariului tarifar din cartea de munca si a sporurilor din adeverinta si le completati pe acestea.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1