Subiect "revenire la...."completare"" Deschis de scarlat ion la data: 11/29/2019 11:17am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
revenire la...."completare"
Scris de: scarlat ion la data: 11/29/2019 11:17am
Gen:
Data nasterii:29.01.1959
Stagiul de cotizare:45 ani , 5 luni
Alte date:stagiu sistem neintegrat 13 ani
Intrebare:sper sa nu va par...batut in cap dar...chiar nu am inteles. din cei 13 ani in siatemul neintegrat , 4 au fost Academia Navala iar 9 ca ofiter in marina militara. pt cei 9 ani am primit de la Ministerul Apararii Nationale o adeverinta prin care se certifica ca am beneficiat de gr.I. am inteles ca nu se pot folosi pt reduverea varstei dar de ce nu pt marirea cu 50 %a punctajului realizat? se considera ca am lucrat in conditii normale , sau ?!!multumesc mult si....scuzele mele !!!
Re: revenire la...."completare"
Scris de: la pensie la data: 11/29/2019 1:19pm
Consideram ca nu trebuie sa va autoacuzati deoarece este normal sa fiti subiectiv in analiza pe care o faceti
Credem ca dv nu ati inteles ca raspunsul nostru se bazeaza pe prevederile legale si nu pe justetea acestora .
In privinta prevederilor legii pensiilor din sistemul public de pensii 263/2010 mai putem preciza :
-Pentru punctajul pensiei din sistemul public de pensii se iau in calcul numai stagiile in care s-a platit contributie la pensie in acest sistem deoarece acesta este contributiv.
-In aceasta lege unele drepturi sunt conditionate de realizarea unor stagii de cotizare cum ar fi : stagiul minim de cotizare pentru pensia pentru limita de varsta, stagiul complet de cotizare pentru acordarea reducerii varstei standard de pensionare, anumite stagii (in functie de varsta) pentru acordarea stagiului de cotizare potential la pensia de invaliditate etc.
Pentru a nu dezavantaja persoanele care au lucrat si contribuit atat in sistemul public de pensii cat si alte sisteme de pensii din Romania, neintegrate sistemului public de pensii, sau din strainatate s-a prevazut ca pentru indeplinirea acestor conditionari sa se ia in calcul, numai ca vechime, stagiile lucrate in alte sisteme de pensii.
Din ce cauza au fost stabilite aceste prevederi si daca acestea sunt corecte nu este scopul acestui site.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1