Subiect "pensie" Deschis de Pop Adela la data: 02/11/2020 7:18am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie
Scris de: Pop Adela la data: 02/11/2020 7:18am
Gen:f
Data nasterii:1961
Stagiul de cotizare:39 ani
Alte date:
Intrebare:Buna ziua, as dori sa stiu daca in perioada 1995 -2010 in cartea de munca este trecut salariul de incadrare ..nu salariul de baza ( sporul de vechime,salariul de merit ..procentual ), in acest caz se iau in considerare la calculul pensiei sporurile. În programul dvs de calcul pensie, dupa anul 1992 trebuie trecut salariul realizat
Multulmesc
Re: pensie
Scris de: la pensie la data: 02/11/2020 7:55am
Baza de calcul a punctajului pensiei este diferita in functie de urmatoarele perioade :
- Inainte de data de 01 aprilie 2001:
In calculul punctajului pensiei intra salariul tarifar (de incadrare) la care se adauga sporurile cu caracter permanent (de vechime, pentru orele de noapte, pentru conditiile de munca etc..) Mentiunea din programul de calcul in care se precizat ca incepand cu 01 septembrie 1992 sporurile au fost introduse in salariu nu reprezinta o interdictie de a mai intreoduce sporuri dupa aceasta data in program deoarece aceasta a facut parte din instructiunile de completarea a carnetului de munca dar nu a fost respectata de toti functionarii care completau carnetele de munca.
Deci dv in aceasta perioada aveti grija ca sa verificati daca sporurile au fost incluse in salariu pentru a nu le introduce in calcul de doua ori.
- Dupa data de 01 aprilie 2001:
In calculul punctajului pensiei intra salariul brut pentru care s-a platit contributie de asigurari sociale (CAS).
Aceste sume puteti sa le obtineti de la Casa de pensii cerand “Situatie stagiului de cotizare dupa 01 aprilie 2001” sau deschizand un cont pe site-ul Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP).
Baza de calcul a pensiei o prezentam in detaliu pe site-ul nostru la pagina de la adresa :
https://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
Daca doriti o verificare a datelor introduse de dv in programul de calcul dupa ce terminati introducerea lor reveniti si cereti aceasta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1