Subiect "depunere dosar pensionare" Deschis de VALENTINA DIACONU la data: 05/18/2020 8:20am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
depunere dosar pensionare
Scris de: VALENTINA DIACONU la data: 05/18/2020 8:20am
Gen:F
Data nasterii:10.11.1960
Stagiul de cotizare:33ANI SI 11 LUNI
Alte date:FACULTATE ZI 5 ANI
Intrebare:
Buna ziua,
La o verificare a cartii de munca am constatat ca la pagina despre studii s a inregistrat eronat emitent diploma absolvire studii superioare si anume in loc de INSTITUTUL POLITEHNIC GHEORGHE ASACHI IASI a fost scris INSTITUTUL POLITEHNIC GHEORGHE GHEORGHIU DEJ BUCURESTI.Celelalte date de pe cartea de munca sunt conform celor de pe diploma : facultate,numar de inregistrare ,data emitere,curs zi.
In cazul depunerii dosarului necesar pensionarii voi pune la dosar atat diploma in original cat si adeverinta emisa in anul 2020 de INSTITUTUL POLITEHNIC GHEORGHE ASACHI IASI din care sa rezulte durata normala,perioada studiilor si faptul ca acestea au fost urmate la zi.

Solicit respectuos punctul d voastra de vedere cu privire la aceasta situatiesi daca e o problema care sunt pasii de urmat

Astept cu nerabdare punctul d voastra de vedere si va multumesc anticipat.
Re: depunere dosar pensionare
Scris de: la pensie la data: 05/18/2020 9:41am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 10 octombrie 2022 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 11 luni si stagiul complet de cotizare de 31 ani si 11 luni.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare la data depunerii dosarului.
Pentru a fi recunoscuta perioada studiilor univerisitare ca stagiu de cotizare asimilat nu se ia in consideratie inscrisul din carnetul de munca. Pentru a fi luata in calculul pensiei pentru limita de varsta perioada cursurilor universitare trebuie ca din acte sa rezulte ca acestea au fost urmate la zi, durata normala, perioada si ca au fost absolvite cu diploma.
Daca adeverinta a fost intocmita corect este suficient sa o depuneti fara a mai depune diploma.
Atentie insa sa nu aveti perioade lucrate in vacante pe perioada studiilor universitare pentruca in acest caz nu mai sunt recunoscute studiilor universitare.
Re: depunere dosar pensionare
Scris de: mihai la data: 05/19/2020 9:30am
Gen:m
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Adica , daca in timpul practicilor in cei 5 ani de facultate am fost angajati pierdem 5 ani din stagiu de cotizare ?
Re: depunere dosar pensionare
Scris de: la pensie la data: 05/19/2020 12:53pm
In art 49 alin (3) din legea pensiilor 263/2010 se prevede ca se beneficiaza de perioadele asimilate (din care fac parte si studiile universitare) “daca in aceste perioade nu au realizat stagii de cotizare in conditiile
acestei legi”.
Insa noi credem ca trebuie sa faceti distictie intre practica in productie si angajarea cu contract de munca pe perioada careia se beneficiaza de salariu. Numai in cazul din urma se beneficiaza de stagiu de cotizare si daca aceasta se face pe perioada vacantei nu mai este recunoscut stagiu de cotizare asimilat.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1