Subiect "recalculare" Deschis de maria constantinescu la data: 06/29/2020 12:11pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
recalculare
Scris de: maria constantinescu la data: 06/29/2020 12:11pm
Gen:F
Data nasterii:09.12.1957
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:imi apar multe neconcordante (evident, in minus)intre punctajele stabilite prin decizie si acest program pentru mai multi ani, diferenta fiind mai mult de 200 lei la stabilirea pensiei. Am contestat in cele 30 de zile dar raspunsul doar a reiterat datele stas ce erau stipulate in decizie, nimic mai mult. Puteti verifica? Multumesc
Re: recalculare
Scris de: GicaH la data: 06/29/2020 1:12pm
maria constantinescu :
Gen:F
Data nasterii:09.12.1957
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:imi apar multe neconcordante (evident, in minus)intre punctajele stabilite prin decizie si acest program pentru mai multi ani, diferenta fiind mai mult de 200 lei la stabilirea pensiei. Am contestat in cele 30 de zile dar raspunsul doar a reiterat datele stas ce erau stipulate in decizie, nimic mai mult. Puteti verifica? MultumescNu știu ce și cum ați contestat, dar acest lucru se face pe baza fisei cu punctaje, a perioadelor de stagiu de contribuție, arătând unde este greșeală, ca valori salariale, punctaje anuale calculate, etc.
Eu am avut asa ceva, am depus cerere cu copie după cartea de munca, unde s-a greșit și mi s-a recalculat luându-i-se în calcul adevărată valoare. Cu punctajul este mai greu, deoarece nu cred ca v-au dat și valorile salariilor medii brute lunare la care s-au raportat când au calculat punctajele, acest lucru îl fac foarte rar, chiar nu dau toate listele de calcul. În concluzie, nu se face Contestatie ca nu este decizia bună ci se arata unde este eroarea în anexe care duce la un punctaj greșit.
Re: recalculare
Scris de: la pensie la data: 06/29/2020 1:25pm
Raspunsul domnului Gica este corect.
Am verificat datele introduse de dv in programul de calcul si am observat o singura eroare adica aceea ca nu ati introdus sporul de vechime inainte de 01 aprilie 1992, care se acorda automat asa cum explicam noi pe forum la pagina de la adresa de mai jos:
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect pentru dv este urmatorul spor de vechime
In septembrie 1983 si octombrie 1983 3 %
Intre noiembrie 1983 - martie 1991 6 %
Intre aprilie 1991 - martie 1992 9 %
Aceasta eroare insa diminuiaza pensia si daca o inlaturati pensia va creste.
Daca in decizia primita de la Casa de pensii pensia este mai mica inseamna ca ei au introdus in calcul alte sume, mai mici si pentru a face o analiza comparativa pentru a vedea unde este gresala trebuia sa cereti la Casa de pensii “Buletinul de calcul al pensiei” si sa comparati sumele introduse in calculul pensiei de catre Casa de pensii, indicate in acest buletin de calcul si sumele introduse de dv in programul de calcul.
Re: recalculare
Scris de: maria constantinescu la data: 06/29/2020 3:07pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Va multumesc . Fisa de calcul cu punctajele lunare, le-am obtinut f greu, dupa 1 an, respectiv in toamna 2019. Pot ruga recalcularea pentru anumiti ani si la acest moment? Mai am o perioada pt care detin adev.certificata ITM pt.2 perioade in care la salariu ni se adauga o suma "cota service"si care nu apare in calcul. Pot solicita pt aceste perioade recalcularea cu 10% , veniturile fiind altele, mai mari decat cele inscrise in cartea de munca ( daca-mi puteti indica articolul din lege in baza careia pot face cererea)?
Re: recalculare
Scris de: la pensie la data: 06/30/2020 7:55am
Pentru compararea pensiei iesite din calculul cu programul de pe acest site si cea din decizia de pensionare nu trebuie introduse in program sume mai mari decat cele din fisa de calcul in care sunt salariile tarifare si sporurile cu caracter permanent, care formeaza baza actuala de calcul a pensiei.
Daca aveti adeverinte cu sume mai mari decat cele din fisa de calcul care contin pe langa sporurile cu caracter permanent si sporuri cu caracter nepermanent cum ar fi : spruri de acord acordate in functie de realizari, prime sau benefii acordate la sfarsit de an, trebuie sa mai asteptati si sa le depuneti atunci cand va incepe recalcularea tuturor pensiilor conform prevederilor noii legi a pensiilor 127/2019.
In ceeace priveste procentul de 10 % credem ca ati inteles gresit cum se acorda acest spor.
Legea 127/2019 care este prevazut a intra in vigoare in 01 septembrie 2021 prevede ca, pana la intrarea in vigoare a acesteea, pensiile acordate inainte de septembrie 2021 sa fie recalculate prin luarea in calcul a veniturilor brute realizate inainte de 01 aprilie 2001, daca acestea sunt dovedite prin adeverinte. In cazul in care pensionarii nu depun adeverinte se va acorda din oficiu o majorare cu 10 % a punctajelor realizate inainte de aprilie 2001.
Avand in vedere cele de mai sus rezulta ca ar fi indicat ca dv sa faceti un calcul al influentei pe care o are luarea in calcul a adeverintei cu sporurile suplimentare si daca aceasta influenta asupra punctajelor anuale realizate inainte de aprilie 2001 este mai mica de 10 % se recomanda sa nu mai deouneti adeverinta si beneficiati de sporul de 10 %.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1