Subiect "intrebare" Deschis de Giullia la data: 08/14/2020 10:05am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
intrebare
Scris de: Giullia la data: 08/14/2020 10:05am
Gen:feminin
Data nasterii:1964
Stagiul de cotizare:angajata din data de 20 august 1986, fara intrerupere
Alte date:grupa a doua de munca , 7 ani si 4 luni. Am locuit mai mult de 30 de ani in zona afectata de extractia carbunelui.
Intrebare :Avand in vedere ultima modificare legislativa din luna iulie , cu privire la reducerea varstei standard de pensionare cu 2 ani, pentru persoanele care au locuit mai mult de 30 de ani in zona afectata de poluare, cand ma pot pensiona la limita de varsta ?
Re: intrebare
Scris de: la pensie la data: 08/14/2020 12:39pm
Pentru un raspuns complet trebuia sa ne dati luna de nastere si localitatea in care ati avut domiciliul, pentruca in lege nu este specificat localitate afectata de extractia carbunelui ci sunt nominalizate orasele Petrosani, Vulcan, Lupeni, Petrila, Aninoasa, Uricani, Hunedoara, Calan, Brad, Criscior, Vetel, Soimus, Baia de Cris, Ghelari, Teliuc, Certej, Baita, Orastie si Deva.
Pentru datele precizate de dv putem sa va precizam urmatoarele :
a)Aveti dreptul sa va pensionati cu pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare cu 2 ani si 4 luni fata de varsta standard de pensionare pentru stagiul lucrat in grupa de munca.
b)Daca ati avut domiciliul o perioada de minim 30 ani in localitatile enumerate mai sus aveti dreptul sa va pensionati cu pensie anticipata partiala, nediminuata, cu 2 ani fata de varsta standard de pensionare.
Dar cele doua reduceri ale varstei standard de pensionare nu se cumuleaza astfel ca daca beneficiati de reducerea varstei de pensionare de la litera a) nu mai beneficiati de cea de la litera b).
Cei care nu vor sa dea data nasterii isi pot calcula singuri varsta standard de pensionare, stagiul complet de cotizare si data iesirii la pensie pe acest site la pagina de la adresa :
https://www.lapensie.com/virsta-pensionare-legea-unitara.php
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1