Subiect "Pensie anticipata partial" Deschis de STEFANESCU VALERICA la data: 09/14/2020 4:31am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie anticipata partial
Scris de: STEFANESCU VALERICA la data: 09/14/2020 4:31am
Gen:F
Data nasterii:17.02.1963
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua. Nu stiu daca dumneavoastra, cel care mi-a raspuns la mesaj, sunteti moderatorul acestui site. Eu cred ca nu sunteti. Pentru ca daca ati fi nu mi-ati raspunde in acest mod. La precedentele raspunsuri mi-ati oferit alte date despre vechimea mea, ceea ce nu se mai regasesc in mesajul primit acum. Deci va rog sa lasati moderatorul oficial al acestui site sa imi ofere raspunsurile la intrebarile mele.
Re: Pensie anticipata partial
Scris de: Constanta la data: 09/14/2020 7:07am
Nope! Ai dreptate!
Dar nu se menționează nicăieri,pe acest site - din câte am observat, că nu pot da răspunsuri alte persoane.

Sau idei!

Zi superbă și pensie frumoasă!
Re: Pensie anticipata partial
Scris de: STEFANESCU VALERICA la data: 09/14/2020 7:33am
Gen:F
Data nasterii:17.02.1963
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Nu ma deranjeaza sa primesc raspunsuri de la alte persoane. Dar doresc ca aceste raspunsuri sa fie date in cunostinta de cauza si sa nu induca o confuzie si mai mare,ceea ce a fost si cazul raspunsului dumneavoastra. Eu inca astept un raspuns corect din partea moderatorului acestui site, asa cum au fost si cele pe care le-am mai primit, in decursul timpului. Cu respect.
Re: Pensie anticipata partial
Scris de: Constanta la data: 09/14/2020 9:39am
De cele mai multe ori sunt în cunoștință de cauză,dacă nu citesc superficial.
Pentru că depinde doar de capacitatea de interpretare a legii citite.



By the way!
Casa de Sănătate mi-a dat dreptate de două ori în interpretarea legii dată de mine, ce o aplicau eronat.
Re: Pensie anticipata partial
Scris de: la pensie la data: 09/16/2020 5:06am
Pe forumul acestui site sunt admise si binevenite interventiile altor persoane daca acestea sunt date cu competenta, cu simt de raspundere si daca aduc informatii noi aparute i legislatia pensiilor.
Indiferent de interventiile altor persoane noi va dam raspunsul nostru. In cazul dv v-am dat mai jos raspunsul nostru la situatia prezentata care este urmatorul :
Situatia prezentata de dv presupunem ca poate avea doua cauze :
1 Se datoreaza anului cumparat prin contract de asigurare sociala. La data incheierii contractului de asigurare sociala legea 263/2010 prevedea ca stagiul de cotizare cumparat prin contract de asigurare cu Casa de pensii sa poata fi folosit si pentru realizarea stagiului complet de cotizare in vederea deschiderii dreptului la pensie anticipata partiala. Aceasta prevedere a fost modificata prin OUG 103/2017 care a prevazut ca stagiul de cotizare cumparat prin contract de asigurare cu Casa de pensii sa poata fi folosit numai pentru realizarea stagiului complet de cotizare in vederea deschiderii dreptului la pensie pentru limita de varsta. Aceasta modificare a intrat in vigoare incepand cu 01 ianuarie 2018. Noi interpretam ca aceasta modificare sa fie aplicata numai pentru contractele incheiate dupa 01 ianuarie 2018 nu si celor incheiate ininte de aceasta data cand prevederile legii erau altele.
2 Nu trebuie neglijata nici posibilitatea ca sa fie recunoscut stagiul de cotizare cumparat prin contract cu Casa de pensii si sa nu fie realizat stagiul complet de cotizare din cauza ca in perioada lucrata ati avut perioade in care ati beneficiat de concedii fara plata sau perioade in care angajatorul nu a platit contributia de asigurare sociala.
Deci sfatul nostru este sa cereti mai intai informatii la casa de pensii privind motivul nerealizarii stagiului complet de cotizare si apoi sa analizati ce este de facut.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1