Subiect "punctaj pensie persoane cu handicap" Deschis de Vladuleasa Gheorghe la data: 11/17/2020 12:00am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
punctaj pensie persoane cu handicap
Scris de: Vladuleasa Gheorghe la data: 11/17/2020 12:00am
Gen:masculin
Data nasterii:09.10.1960
Stagiul de cotizare:37 ani
Alte date:handicap accentuat preexistent
Intrebare:
Am înțeles că îndeplinesc condițiile de vechime pentru acordarea pensiei la limită de vârstă.
Am completat datele privind veniturile realizate la modulul calcul pensie, rezultă un punctaj total și o pensie estimată.
Totuși nu văd efectul stării de handicap accentuat asupra (eventual) punctajului total,punctajului pensie, punctajului corectat și estimarea pensiei.
Starea de handicap influențează numai vârsta de ieșire la pensie, stagiul standard de cotizare sau și cuantumul pensiei estimate.
Dacă starea de handicap accentuat preexistent are efect și asupra pensiei estimate înseamnă că nu reușesc eu să operez eu în modulul de calcul pensie.Aș vrea un indiciu pentru soluționarea acestui impas.
Mulțumesc.
Re: punctaj pensie persoane cu handicap
Scris de: la pensie la data: 11/17/2020 5:28am
Nu este vina dv deoarece programul de calcul nu are prevazuta o asemenea posibilitate, Dar calculul nu este greu de facut.
In cazul dv stagiul de cotizare cu care se calculeaza punctajul mediu al pensiei nu este 35 ani (asa cum face [rogramul) ci 2 treimi din acesta adica 23 ani si 4 luni
Deci calculul pensiei cu stagiul de cotizare redus este echivalent cu inmultirea cu 1,50 (crestere cu 50 %) a pensiei iesite din calculul cu programul de pe site.
Am verificat datele introduse de dv in programul de pe site si am constatat urmatoarele erori :
1Anul universitar incepe la 01 octombrie si se termina la 30 septembrie a anului urmator cu exceptia ultimului an daca angajarea se face inainte de 01 octombrie.. Deci in cazul dv in luna septembrie 1979 selectati codul "-" .
2 Nu ati introdus sporul de vechime inainte de 01 aprilie 1992, care se acorda automat, asa cum explicam noi pe forum la pagina de la adresa de mai jos:
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect pentru dv este urmatorul spor de vechime
Intre octombrie 1986 - septembrie 1988 3 %
Intre octombrie 1988 - martie 1992 6 %
3 Sporurile se introduc o singura data fie in % fie in suma fixa. Am observat ca dv ati introdus acelasi spor siin % si in suma fixa ceiace inseamna ca l-ati introdus de doua ori
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1