Subiect "Conditii prestare activitate post pensionare pentru limita de varsta" Deschis de Preda Aurora la data: 11/19/2020 7:20pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Conditii prestare activitate post pensionare pentru limita de varsta
Scris de: Preda Aurora la data: 11/19/2020 7:20pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
Am mai apelat o data la Dvs. pentru calcularea datei la care as putea iesi la pensie
A reiesit ca pot iesi la pensie pentru limita de varsta la varsta de 58 ani si 8 luni, adica in data de 09 noiembrie 2020( 44 ani stagiu total e cotizare).
Daca imi depun dosarul de pensionare si doresc sa lucrez in continuare cu contract de munca, va fi necesar sa inchei contractele de munca ( unul cu norma intreaga si unul cu norma fractionata) pe care le am in prezent si sa inchei unele noi?
Este necesar sa fac depun la Casa de pensii o dovada a incetarii activitatii de la ambele locuri de munca? Va multumesc, Cu stima, Aurora Preda

Va rog, sa-mi spuneti, daca este necesar sa in
Re: Conditii prestare activitate post pensionare pentru limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 11/20/2020 1:30pm
Dupa pensionarea cu pensie pentru limita de varsta aveti dreptul sa lucrati cu contract de munca si sa cumulati pensia cu salariul fara sa fie limitat acest drept la un singur contract.
In codul muncii se prevede ca la iesirea la pensie cu limita de varsta sa inceteze de drept contractul de munca iar daca angajatorul este de acord sa incheie un nou contract de munca.
La iesirea la pensie pentru limita de varsta nu trebuie sa depuneti dovada incetarii activitatii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1