Subiect "contestatie calcul pensie" Deschis de ION Daniela la data: 01/13/2021 11:40am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
contestatie calcul pensie
Scris de: ION Daniela la data: 01/13/2021 11:40am
Gen: feminin
Data nasterii: 30.06.1965
Stagiul de cotizare: 37 ani
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua!
As dori sa imi spuneti care este perioada in care pot depune contestatie pentru recalcul pensie?
Am depus dosar de pensionare in data de 26.10.2020 si nu am primit acasa decizia de pensionare pana azi (13.01.2021), insa am incasat pensia pentru perioada de la data depunerii pana acum.
Consider ca nu s-a calculat corect pensia si doresc sa depun contestatie. De asemenea, imi puteti spune daca pot cere o fisa de calcul sau ceva similar sa pot verifica corectitudinea datelor, in urma carora a fost calculat cuantumul pensiei?
Re: contestatie calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 01/13/2021 1:19pm
Prevederea legii pensiilor 263/2010 privind dreptul de a contesta decizia de pensionare, la Comisia Centrala de Contestatii, in un anumit interval de la primirea ei este abrogata.
In prezent aveti dreptul :
- De a cere recalcularea pensiei daca puteti dovedi calcularea gresita a acesteea. Pentru aceasta va ajuta daca cereti sa vi se predea decizia de pensionare si la ea este anexat buletinul de calcul al pensiei. Buletinul de calcul consta in un tabel cu sumele lunare care au fost luate in calculul pensiei pe toata perioada lucrata. Aceste sume le folositi la verificarea calculului pensiei. Pentru aceasta puteti folosi programul de calcul de pe acest site. Daca vi se preda decizia de pensionare fara buletinul de calcul cereti comunicarea acestui buletin de calcul
- De a deschide o actiune in justitie (la tribunal) prin care contestati calculul gresit al pensiei. Si in acest caz trebuie sa faceti dovada calcularii gresite a pensiei.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1