Subiect "program calcul pensie" Deschis de Petrea Maricel la data: 01/23/2021 8:38pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
program calcul pensie
Scris de: Petrea Maricel la data: 01/23/2021 8:38pm
Gen: B
Data nasterii:07.10.1958
Stagiul de cotizare:37 ani si 2 luni
Alte date:
Intrebare:Revin pe acest forum in special pentru a felicita administratorii pentru programul de calcul al pensiei, dar si pentru a confirma cu cifre pe toti utilizatorii de corectitudinea lui. Spun acest lucru deoarece in 19.01.2021 am primit Decizia de acordare a pensiei anticipate partiale si in anexa acesteia este dat un punctaj mediu anual de 1,39267 si indexat de 1,96366. Anterior cu programul d-stra calculasem un punctaj de 1,37656 si indexat de 1,94095. M-am asteptat la aceasta mica diferenta deoarece in mod intentionat nu am introdus in program vechimea in munca deoarece erau putini ani si procente mici si nu am vrut sa gresesc. Acum am o mare dilemma si nu stiu ce sa fac. Am un stagiu de cotizare realizat de 37 ani si 2 luni si un stagiu asimilat de 5 ani si 7 luni (care nu se ia in calcul acum-facultate si armata). Am doua obtiuni. 1 Sa anulez decizia in termen de 30 de zile de la data acesteia (mai este valabila aceasta optiune?) si sa mai lucrez cateva luni pentru a acumula cei 43 de ani pentru a putea iesi la pensie nepenalizat in speranta (speranta foarte mica-spre zero) ca la 1 sept 2021 se va aplica prevederea din noua lege 127 de a putea beneficia de stagiul asimilat inainte de implinirea varstei de 65 ani.
2 Sa pastrez decizia dar sa nu o pun in practica si sa lucrez mai departe cat voi putea, deoarece se pare ca nici un partid nu doreste sa mai mentina in formula de calcul indicele de corectie ( deci nu mai are rost sa conserv punctajul indexat) si sa se ia in calcul doar punctajul mediu anual inmultit cu Dumnezeu stie ce. Ar mai fi pericolul de a mari varsta de pensionare, dar nu cred ca sunt atat de nebuni.
Va rog mult sa-mi spuneti ce ati face in locul meu. Va multumesc pentru timpul acordat.
Re: program calcul pensie
Scris de: Aurel la data: 01/24/2021 7:59pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Buna ziua
Ce scriu este parerea mea, nu este si nu reprezinta in nici un fel opinia stieului lapensie.com
Variante:
1) Ramaneti cu decizia, nu o activati si lucrati mai departe.
Avantaj: ramaneti sigur cu indicele de 1,41 si cu punctajul corectat de 1,96366. Daca se aplica legea de la 01.09.2021 se recalculeaza toate pensiile, se adauga si perioadele asimilate si faceti cei 43 de ani si pensia va deveni pensie la limita de varsta, puteti cumula pensia cu salariul si lucra mai departe.

Dezavantaj: Daca in 2021 ramane indicele de 1,41 (conform actualei legi) pierdeti punctajul indexat pentru armata si facultate.

2) Anulati decizia si lucrati in continuare
Avantaj: Castigati cateva luni in plus si se micsoreaza (eventual) penalizarea pentru pensia anticipata.

Dezavantaj: Puteti pierde indicele de corectie. Daca se mofica formula de calcul a valorii punctului de referinta din noua lege a pensiilor, (de la 01.09.2021) puteti ajunge la o pensie mai mica, chiar si cu perioadele asimilate.

Daca cumva am incalcat pozitia de neutralitate a siteului, imi cer scuze si va rog sa stergeti postarea.
Cu stima Aurel
Re: program calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 01/25/2021 12:39pm
Pentru domnul Aurel
Analiza dv este corecta si daca ati mentionat si ca aceasta este opinia dv nu este necesar sa va mai faceti griji in privinta opiniei noastre.
Pentru domnul Petrea
Opinia noastra este ca indiferent daca anulati sau nu decizia actuala sa lucrati in continuare o perioada pentru ca sa realizati stagiul total de cotizare de 43 ani, cu o mica depasire pentru a nu avea surprize la calculul stagiului total de cotizare in cazul intrarii in vigoare a noii legi sau alteea cu aceleasi prevederi in ceiace va priveste. Daca anulati sau nu actuala decizie o hotarati dv in functie de alte criterii personale pe care le cunoasteti numai dv.
In privinta valorii pensiei dupa ipotetica intrare in vigoare a noii legi a pensiilor nu va faceti multe griji pentruca nu va fi mai mica decat cea de acum (fara diminuare).
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1