Subiect "Pensie standard plus speciala" Deschis de Adrian la data: 02/23/2021 4:27pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie standard plus speciala
Scris de: Adrian la data: 02/23/2021 4:27pm
Gen: M
Data nasterii: 1978
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Buna ziua, am lucrat aproape 20 de ani in privat la multinationala si intentionez sa mai lucrez vreo 10, toate veniturile fiind pe hartie si declarate. As vrea sa lucrez ultimii din cariera profesionala, sa zicem de pe la 55 la 65 de ani ca magistrat, angajat al statului, nu pentru bani evident deoarece veniturile vor fi mult sub ce am acum. Intrebarea este, tinand cont ca acei ultimi ani se incadreaza la pensie speciala, cum se va face calculul? Se va insuma partea din privat pt care am contribuit cu o anumita suma din pensia speciala? Pare ciudata situatia dat vreau sa ma asigur ca nu imi reduc cumva pensia pt care am contribuit prin angajarea intr-un rol incadrat la pensie apeciala. Intrebarea este in cadrul legislativ actual, nimeni nu stie ce rezerva viitorul. Multumesc, Adrian
Re: Pensie standard plus speciala
Scris de: la pensie la data: 02/23/2021 6:43pm
Site-ul nostru are in vedere numai legislatia din domeniul public de pensie din care fac parte si angajatii care lucreaza in privat si in consecinta va prezentam numai drepturile dv de pensie numai din domeniul public de pensii care sunt urmatoarele :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in anul 2043 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani. Pentru aceasta pensie nu trebuie sa faceti dovada stagiului de cotizare din magistratura deoarece aveti deja stagiul minim de cotizare. La calculul acestei pensii se ia in considerare numai stagiul de cotizare din domeniul public de pensii.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata la varsta de 60 ani daca atunci aveti realizat stagiul complet de cotizare de 35 ani fara a lua in calcul stagiile de cotizare realizate in magistratura. Diminuarea depinde de numarul de luni de anticipare si de numarul de ani intregi cu care este depasit stagiul complet de cotizare la data depunerii dosarului.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1