Subiect "pensie anticipata" Deschis de marianak la data: 09/18/2009 5:27pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata
Scris de: marianak la data: 09/18/2009 5:27pm
Gen:F
Data nasterii:14.12.1953
Stagiul de cotizare:33ani si 2luni
Alte date:
Intrebare:
a.Ce reprezinta sumafixa in program? Sa inteleg ca pot introduce procentul ptr sporul de vechime sau suma fixa(adica cat reprezinta sporul) sau ambele?
b.Ptr. perioadele cand sporul s-a introdus in salariu (adica dupa aprilie1992), venitul total se introduce tot in campul salariu tarifar?(sau la sumafixa ?)
c.Sporurile trebuie sa respecte grila publicata de dvs. la rubrica spor de vechime?
d. Facultatea nu intra la calculul pensiei anticipate nici la calculul punctajului, nici ca vechime ???(in sensul ca daca aceasta reprezinta 4 ani vechime, asta inseamna ca din al doilea an de munca pot aplica un spor de 3%)
Re: pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 09/19/2009 5:47am
a. Sporurile acordate salariatilor au fost sub doua forme in % si in lei .
De exemplu Sporul de vechime se exprima in % iar pentru compensarea unor costuri s-au dat sporuri in lei. Deci daca in o anumita perioada ati avut sporuri in % de 5 si 10 % si un spor in “suma fixa” de 132 lei veti trece in coloana % cifra 15 iar in coloana “suma fixa” cifra 132.
b. In perioada dupa aprilie 1992 cand sporurile au fost introduse in salariu, venitul total (castigul ) se inscrie in coloana “Salariu tarifar” fara a mai trece ceva in coloana sporuri.
c.Inainte de 1 aprilie 1992 sporurile de vechime trebuie introduse asa cum explicam noi pe forum dar daca in aceiasi perioada aveti si alte sporuri in % le insumati si le treceti in coloana sporuri %.
c. Stagiul asimilat pentru studii universitare nu este luat in calcul la pensia anticipata sau anticipata partiala nici ca stagiu de cotizare nici la calculul punctajului. Stagiul asimilat pentru facultate nu este luat in calcul la vechime pentru calculul sporului de vechime la niciuna din pensii (inclusiv pensia la limita de varsta)
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1