Subiect "cum se trece de la pensia de boala la pensia la limita de virsta" Deschis de albu ion la data: 10/02/2009 3:43pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
cum se trece de la pensia de boala la pensia la limita de virsta
Scris de: albu ion la data: 10/02/2009 3:43pm
Gen:masculin
Data nasterii:20 02 1946
Stagiul de cotizare:25 de ani
Alte date
Intrebare:am 63 de ani si 10 luni siin prezent sint in pensie de boala .Pentru a trece la pensie la limita de virsta trebuie sa ma adresez Casei judetene de pensii sau trecerea se face automat?Multumesc anticipat pentru raspuns
Re: cum se trece de la pensia de boala la pensia la limita de virsta
Scris de: la pensie la data: 10/04/2009 10:26am
Conform anexei 3 la legea 19/2000 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta in 20 octombrie 2009 la varsta standard de pensionare de 63 ani si 8 luni si stagiul complet de cotizare de 32 ani si 4 luni. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Trecerea de la pensie de invaliditate la pensie la limita de varsta se face la cerere prin care aveti dreptul sa optati pentru pensia mai avantajoasa (de invaliditate sau la limita de varsta).
Pentru a face aceasta optiune trebuie sa stiti daca pensia la limita de varsta va fi mai mare decat pensia de invaliditate iar pentru aceasta trebuie sa va adresati cuiva care poate sa faca aceasta apreciere.
Daca doriti sa facem noi aceasta apreciere trebuie sa ne mai dati alte date si anume:
-Data iesirii la pensie de invaliditate.
-Gradul de invaliditate
-Stagiul potential acordat prin decizia de pensie de invaliditate,
-Punctajul pensiei de invaliditate.
-Daca de la data de iesire la pensie de invaliditate vi s-a schimbat gradul de invaliditate si vi s-a recalculat pensia trebuie sa ne dati data si punctajul calculat cu noua decizie de pensionare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1