Subiect "PENSIE ANTICIPATA PARTIAL" Deschis de MIHAILA la data: 10/15/2009 5:16pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
PENSIE ANTICIPATA PARTIAL
Scris de: MIHAILA la data: 10/15/2009 5:16pm
Gen:feminin
Data nasterii:12.04.1954
Stagiul de cotizare:30 ani
Alte date:
Intrebare:Va multumesc pt.raspunsurile date.Intrebare:legata de carnetul de munca (trebuie adusa la Casa de Pensii inchisa la ITM?)Care sunt pasii de urmat de la angajator pana la Casa de pensii.
Cu multumiri.
Re: PENSIE ANTICIPATA PARTIAL
Scris de: la pensie la data: 10/16/2009 4:14am
Daca la data depunerii dosarului de pensie mai sunteti angajata obligatia depunerii dosarului de pensie revine angajatorului. Dv trebuie sa depuneti numai o cerere la angajator in care ii cereti sa va intocmeasca si sa va depuna dosarul de pensie. In cazul cand ati mai lucrat si la alt angajator va revine sarcina sa completati dosarul cu actele necesare privitor la celalalt angajator (adeverinte de sporuri sau de stagii de cotizare in grupele de munca)
La data depunerii dosarului de pensie nu trebuie sa incetati activitatea deoarece decizia de pensionare poate intarsia si 4 – 5 luni. In acest caz dosarul dv de pensie se depune fara adeverinta de incetarea activitatii si la aparitia deciziei de pensionare incetati activitatea, obtineti adeverinta de incetare a activitatii, o depuneti la Casa de Pensii si veti primi pensia cu data depunerii adeverintei de incetarea activitatii.
La depunerea dosarului de pensionare se prezinta carnetul de munca in copie si original si dupa verificare se restituie originalul.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1