Subiect "Re: Pensia anticipata partiala" Deschis de la pensie la data: 10/26/2009 6:37am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Re: Pensia anticipata partiala
Scris de: la pensie la data: 10/26/2009 6:37am
Pentru Nicolae Ion
Programul Casei de Pensii calculeaza astfel:
-Sporul de vechime este calculat automat la valorile aratate de noi pe Forum la “Sporul de vechime”.
Dupa aceasta data sporul de vechime trebuia introdus in salariul trecut in carnetul de munca si nu se mai calculeaza automat. Daca dupa aceasta data nu a fost introdus sporul de vechime in salariul din carnetul de munca trebuie sa aveti adeverinta cu acest spor.
-Contributie pentru pensie suplimentara s-a platit pana in 1 aprilie 2001. Punctajul suplimentar pentru pensie suplimentara este calculat automat pana la aceasta data.
Programul de “Calcul pensie” de pe site-ul nostru caluleaza astfel :
-Nu calculeaza automat sporul de vechime si acesta trebuie determinat, inainte de 1 aprilie 1992, cum explicam noi pe forum si introdus in program. Dupa aceasta data daca nu a fost inclus in sumele inscrise in carnetul de munca se iau din adeverinte si deasemeni se introduc in program.
-Punctajul suplimentar pana in 1 aprilie 2001 este calculat automat si de programul nostru fara a fi nevoie sa fie introdus.
Daca ati primit buletinul de calcul al pensiei anticipate partiale anexat la decizia de pensionare analizati-l si veti vedea ca sunt calculate atat sporul de vechime pana in 1 aprilie 1992 cat si punctajul pentru pensia suplimentara pana in 1 aprilie 2001. Daca nu ati primit buletinul de calcul cereti-l la Casa de Pensii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1