Gen:f
Data nasterii:15 09 1952
Stagiul de cotizare:12 ani 11 luni si 9 somaj
Alte date:am lucrat intre 1971 si 1994 cu intreruperi
Intrebare:Daca, pot iesi la pensie la limita de varsta,tind cont ca am nascut si crescut patru copii pana la 10 ani
Data nasterii:15 09 1952
Stagiul de cotizare:12 ani 11 luni si 9 somaj
Alte date:am lucrat intre 1971 si 1994 cu intreruperi
Intrebare:Daca, pot iesi la pensie la limita de varsta,tind cont ca am nascut si crescut patru copii pana la 10 ani
Conform anexei 3 la legea actuala a pensiilor 19/2000 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta in 15 noiembrie 2011 la varsta standard de pensionare de 59 ani si 2 luni, stagiul complet de cotizare de 28 ani si 4 luni si stagiul minim de cotizare de 13 ani si 4 luni. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie†de pe site-ul nostru.
Daca pe timpul celor 9 luni de somaj ati primit indemnizatie de somaj aceasta perioada este cumulata la stagiul de cotizare si realizati stagiul minim de cotizare pentru a obtine pensie la limita de varsta la data de mai sus.
Nu puteti beneficia de reducerea varstei de pensionare pentru nasterea si cresterea pana la 10 ani a unui numar de 4 copii deoarece pentru aceasta se mai pune conditia sa aveti stagiul de cotizare egal cu cel complet de cotizare de 28 ani si 4 luni.
Daca pe timpul celor 9 luni de somaj ati primit indemnizatie de somaj aceasta perioada este cumulata la stagiul de cotizare si realizati stagiul minim de cotizare pentru a obtine pensie la limita de varsta la data de mai sus.
Nu puteti beneficia de reducerea varstei de pensionare pentru nasterea si cresterea pana la 10 ani a unui numar de 4 copii deoarece pentru aceasta se mai pune conditia sa aveti stagiul de cotizare egal cu cel complet de cotizare de 28 ani si 4 luni.