Gen:F
Data nasterii:20.03.1955
Stagiul de cotizare: 35 de ani
Alte date:Data de iesire la pensie pentru limita de varsta este martie 2015 dar eu vreau sa ies la pensie anul acesta, dupa implinirea varstei de 57 de ani.
Intrebare:care ar fi pensia la care am dreptul in conditiile in care in momentul de fata salariul meu tarifar este de 918 RON . Deasemenea as dori sa stiu care va fi pensia mea in 2015. Va multumesc anticipat.
Alte date:Data de iesire la pensie pentru limita de varsta este martie 2015 dar eu vreau sa ies la pensie anul acesta, dupa implinirea varstei de 57 de ani.
Intrebare:care ar fi pensia la care am dreptul in conditiile in care in momentul de fata salariul meu tarifar este de 918 RON . Deasemenea as dori sa stiu care va fi pensia mea in 2015. Va multumesc anticipat.
Petcu Elena :Cuantumul pensiei depinde de salariul tarifar avut pe intreaga perioada de contributie,de sporul de vechime(de alte sporuri conf legii, pt.care s-a platit CAS)si de stagiul coplet de cotizareEx:pc.dv.pt anul 2011 este de 918: 2020=0,454pc.Daca pe toata perioada de contributi ati avut acest punctaj(raportul dintre salariul tarifar+sv/salariul mediu brut pe economie)nr.de puncte realizate ar fi 0,454x35=15,89pc.Acest punctaj se imparte la stagiul complet de cotizare si rezulta punctajul mediu anual,care se imulteste cu valoarea pc.de pensie si va da valoarea pensiei.15,89:30=0,5296pcx732,80lei=388,14lei.Acesta este un ex,nu trebuie sa-l luati in calcul(eu cred ca altfel era punctajul dv.anual inainte de 89).Va rog sa folositi programul de calcul al pensiei aflat pe acest forum,avand la indemana carnetul de munca.Ma ingrozesc cand ma gandesc ca la pensiile astea se aplica si penalizari,in cazul asta pt.36 luni anticipare penalizarea este de 27% Va doresc sanatate si o pensie cat mai lunga.
Gen:F
Pentru Petcu Elena
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata si daca o veti cere la varsta de 57 ani (in 20 martie 2012) ea va fi diminuata cu cu 27 %,.
Asa cum v-a explicat domnul Valentin pensia nu depinde numai de ultimul salariu ci de toate salariile si sporurile primite pe toata perioada lucrata.
Puteti sa va calculati aceasta pensie, daca procurati datele necesare, cu ajutorul programului de calcul de pe site. Daca aveti probleme in folosirea programului de calculare pensie ne solicitati ajutorul si vom incerca sa vi-l dam.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata si daca o veti cere la varsta de 57 ani (in 20 martie 2012) ea va fi diminuata cu cu 27 %,.
Asa cum v-a explicat domnul Valentin pensia nu depinde numai de ultimul salariu ci de toate salariile si sporurile primite pe toata perioada lucrata.
Puteti sa va calculati aceasta pensie, daca procurati datele necesare, cu ajutorul programului de calcul de pe site. Daca aveti probleme in folosirea programului de calculare pensie ne solicitati ajutorul si vom incerca sa vi-l dam.