Gen:M
Data nasterii:14 10 1953
Stagiul de cotizare:36 ani
Alte date:26 ani gr.II
Intrebare:Am iesit cu ord. si am luat plati compensatori din care mi sa retinut contributiile la asigurarile sociale.Pe o perioada de doi ani ord.prevede somaj si venit de complectare (770+650)Intrebarea mea este daca acest venit se ia in considerare la calculul pensiei?
Va multumesc pentru toate raspunsurile date.
Data nasterii:14 10 1953
Stagiul de cotizare:36 ani
Alte date:26 ani gr.II
Intrebare:Am iesit cu ord. si am luat plati compensatori din care mi sa retinut contributiile la asigurarile sociale.Pe o perioada de doi ani ord.prevede somaj si venit de complectare (770+650)Intrebarea mea este daca acest venit se ia in considerare la calculul pensiei?
Va multumesc pentru toate raspunsurile date.
Sumele care se iau in calculul pensiei sunt cele pentru care s-a platit contributie de asigurari sociale, CAS, atat de catre angajator cat si de angajat. In prezent pentru sumele castigate angajatorul plateste 21% iar angajatul 10,50 % adica in total 31,50%. Pentru anumite sume se retine CAS numai pentru angajator si in acest caz suma care este luata in calculul pensiei este diminuata cu raportul 10,5/31,5.
Noi nu cunoastem cat CAS vi s-a retinut pentru venitul de completare pentruca aceasta informatie se afla in ordonanta cu care ati iesit in somaj si exista cazuri in care angajatorul plateste CAS integral si cazuri in care plateste numai 10.50%.
Deci dv trebuie sa va informati cat CAS a fost platit pentru venitul de completare sis a faceti calculul adecvat.
Noi nu cunoastem cat CAS vi s-a retinut pentru venitul de completare pentruca aceasta informatie se afla in ordonanta cu care ati iesit in somaj si exista cazuri in care angajatorul plateste CAS integral si cazuri in care plateste numai 10.50%.
Deci dv trebuie sa va informati cat CAS a fost platit pentru venitul de completare sis a faceti calculul adecvat.