Gen:B
Data nasterii:25.09.52
Stagiul de cotizare:39 ani
Alte date:25 ani grupa a II a
am dreptul la PLV pe 25.03.2012
Conf. legii 49 martie 2010/ legea 19/2000 la artic 41 aliniatul 5 este stipulat ca pot sa-mi continui activitatea cu acordul angajatorului in conditiile legii.
Intrebare:
Daca pot continua activitatea la acelasi loc de munca trebuie sa-mi fac lichidarea si-un nou contract individual de munca ?
Ion O :Gen:B
Data nasterii:25.09.52
Stagiul de cotizare:39 ani
Alte date:25 ani grupa a II a
am dreptul la PLV pe 25.03.2012
Conf. legii 49 martie 2010/ legea 19/2000 la artic 41 aliniatul 5 este stipulat ca pot sa-mi continui activitatea cu acordul angajatorului in conditiile legii.
Intrebare:
In aproximativ 1 luna cred ca-mi adun sporurile si depun cererea de pensionare
Daca pot continua activitatea la acelasi loc de munca trebuie sa-mi fac lichidarea dupa primirea deciziei de pensionare ? si-un nou contract individual de munca ?
Problema ridicata de dv este reglementata de legislatia muncii care nu face obiectul site-ului nostru si din aceasta cauza va prezentam numai reglementarea legala fara a o interpreta.
Legea 53/2003 Codul muncii
Art 56 Contractul individual de munca inceteaza de drept:
…
d) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare.
(Modificat prin legea 40/2011)
Art 57 alin (6) Constatarea nulitatii si stabilirea, potrivit legii, a efectelor acesteia se pot face prin acordul partilor.
Legea 53/2003 Codul muncii
Art 56 Contractul individual de munca inceteaza de drept:
…
d) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare.
(Modificat prin legea 40/2011)
Art 57 alin (6) Constatarea nulitatii si stabilirea, potrivit legii, a efectelor acesteia se pot face prin acordul partilor.