Gen:
Data nasterii:1959
Stagiul de cotizare:30
Alte date:
Intrebare:la calculul pensiei de invaliditate se fac diminuari de la fel ca la pensia anticipata partiala?
Alte date:
Intrebare:la calculul pensiei de invaliditate se fac diminuari de la fel ca la pensia anticipata partiala?
cristian popescu :
Gen:
Alte date:
Penisia de invaliditate de orice fel nu este diminuata.
Gen:M
Alte date:
Intrebare:deci la calculul pensiei de invaliditate,de la varsta mea de acum 54 de ani si pana la 65 de ani -satgiul potential se va acorda 0,55 puncte anual-pentru gradul II?
Alte date:
Intrebare:deci la calculul pensiei de invaliditate,de la varsta mea de acum 54 de ani si pana la 65 de ani -satgiul potential se va acorda 0,55 puncte anual-pentru gradul II?
cristian popescu :
Gen:M
Alte date:
Art. 75 din Legea pensiilor.
La stabilirea pensiei de invaliditate se acordă un stagiu potenţial, determinat ca diferenţă între stagiul complet de cotizare prevăzut în anexa nr. 5 (Dvs trebuia sa aveti 35 ani) şi stagiul de cotizare realizat până la data acordării pensiei de invaliditate.
In aceste conditii vi se acorda un stagiu potential de 5 ani:
5 ani X 0,55 => rezulta un punctaj de 2,75 care se aduna cu punctajul realizat in cei 30 ani iar suma obtinuta se imparte la 35 ani.