Gen:f
Data nasterii:01.10.1955
Stagiul de cotizare:32ani
Alte date:pensie anticipata partiala la 01.12.2011. cu penalizare 37.5%,conditii pentru pensie la limita de varsta ian 2016
Intrebare:La calculul pensiei s-au avut in vedere datele inscrise in cartea de munca, deci salariul de incadraresi automat sporul de vechime, conform legii;am lucrat in sistemul bancar si in baza unor indicatori trimestriali am beneficiat de adaosuri trimestriale cate nu au fost evidentiate si luate in calcul la pensie.Ce demersuri pot face pentru a corecta aceasta situatie, avand in vedere Dec 19/2011 a ICCJ, multumesc
Alte date:pensie anticipata partiala la 01.12.2011. cu penalizare 37.5%,conditii pentru pensie la limita de varsta ian 2016
Intrebare:La calculul pensiei s-au avut in vedere datele inscrise in cartea de munca, deci salariul de incadraresi automat sporul de vechime, conform legii;am lucrat in sistemul bancar si in baza unor indicatori trimestriali am beneficiat de adaosuri trimestriale cate nu au fost evidentiate si luate in calcul la pensie.Ce demersuri pot face pentru a corecta aceasta situatie, avand in vedere Dec 19/2011 a ICCJ, multumesc
mindroiu magdalena :
Gen:f
ART. 166 din Legea pensiilor
La determinarea punctajelor lunare, pentru perioada cuprinsă între 1 aprilie 2001 şi data intrării în vigoare a prezentei legi, se utilizează venitul brut lunar realizat care a constituit, conform legii, baza de calcul a contribuţiei individuale de asigurări sociale, aşa cum acesta a fost înscris în declaraţia privind evidenţa nominală a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plată către bugetul asigurărilor sociale de stat sau, după caz, în declaraţia de asigurare sau în contractul de asigurare socială.
- Daca la acele adaosuri trimestriale s-a retinut CAS, atunci trebuia sa fie luate in calculul pensiei.
Mai intai trebuie sa precizam ca invocarea Deciziei 19/2011 a ICCJ in cazul dv este nepotivita deoarece decizia 19/2011 a ICCJ se refera la formele de retribuire in acord global iar in cazul dv este vorba de prime trimestriale .
In al doilea rand trebuie precizat ca premiile primite intra in baza de calcul a pensiei numai dupa data de 01 aprilie 2001.
Cititi mai mult pe pagina de pe site de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
In al doilea rand trebuie precizat ca premiile primite intra in baza de calcul a pensiei numai dupa data de 01 aprilie 2001.
Cititi mai mult pe pagina de pe site de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php