Gen:F
Data nasterii:22.05.1954
Stagiul de cotizare:14 ani 2 luni 7 zile
Alte date:
Intrebare:Din raspunsurile dumneavoastra anterioare reiese ca data iesirii la pensie pentru limita de varsta este luna februarie 2014 insa cu un stagiu de cotizare de 14 ani si 6 luni.
Pentru completarea stagiului minim ma pot angaja cu un contract pe perioada determinata (4 luni).
Va rog sa aveti amabilitatea sa imi raspundeti daca perioada la care fac referire mai sus este cu 1/2 norma ( sau chiar si mai mica) este considerata perioada luata in calcul pentru atingerea stagiului de cotizare minim cerut de lege
Va multumesc anticipat pentru sprijinul acordat si nu numai mie personal dar si pentru multi altii care se confrunta cu probleme in stufarisul legilor.
Va doresc cu acesta ocazie LA MULTI ANI SI SARBATORI FERICITE CU SANATATE pana la iesirea dumneavoastra la pensie si multi ani dupa
Andreia Fifea
Alte date:
Intrebare:Din raspunsurile dumneavoastra anterioare reiese ca data iesirii la pensie pentru limita de varsta este luna februarie 2014 insa cu un stagiu de cotizare de 14 ani si 6 luni.
Pentru completarea stagiului minim ma pot angaja cu un contract pe perioada determinata (4 luni).
Va rog sa aveti amabilitatea sa imi raspundeti daca perioada la care fac referire mai sus este cu 1/2 norma ( sau chiar si mai mica) este considerata perioada luata in calcul pentru atingerea stagiului de cotizare minim cerut de lege
Va multumesc anticipat pentru sprijinul acordat si nu numai mie personal dar si pentru multi altii care se confrunta cu probleme in stufarisul legilor.
Va doresc cu acesta ocazie LA MULTI ANI SI SARBATORI FERICITE CU SANATATE pana la iesirea dumneavoastra la pensie si multi ani dupa
Andreia Fifea
FIFEA ANDREIA :
Alte date:
Andreia Fifea
Da, va puteti angaja chiar si cu 1 ora/zi si astfel este considerat stagiu de cotizare identic cu cel realizat la 8 ore/zi. In plus, este si avantajul Dvs financiar intrucat taxele catre stat la un salariu de 1 ora/zi sunt mai mici decat daca ar fi fost la un salariu minim de 800 lei cu program de 8 ore.
Stagiul de cotizare:
Alte date: 14 ani 2 luni 7 zile
Intrebare:
Va multumesc pentru raspunsul prompt care, asa cum mentionati ma avantajeaza financiar si revin cu o intrebare de care am facut omisiune.
In conditiile in care programul de lucru este mai mic de 8 ore pot beneficia de asistenta sociala in caz de necesitate pentru mine si sotul meu care a depus dosarul pentru pensie anticipata in luna decembrie ac?
Cu multumiri
Andreia Fifea
Stagiul de cotizare:
Intrebare:
Va multumesc pentru raspunsul prompt care, asa cum mentionati ma avantajeaza financiar si revin cu o intrebare de care am facut omisiune.
In conditiile in care programul de lucru este mai mic de 8 ore pot beneficia de asistenta sociala in caz de necesitate pentru mine si sotul meu care a depus dosarul pentru pensie anticipata in luna decembrie ac?
Cu multumiri
Andreia Fifea
FIFEA ANDREIA :
Stagiul de cotizare:
Intrebare:
Cu multumiri
Andreia Fifea
Si programul de lucru mai mic de 8 ore va confera dreptul la asigurare de sanatate
Insa in momentul de ... necesitate... beneficiati de asistenta gratuita doar daca faceti dovada achitarii contributiei de sanatate pe ultimele 6 luni. Se face un contract cu casa de sanatate si platiti 5,5% la salariul minim (lunar platiti 5,5% x 800 lei = 44 lei)
Daca lucrati 2 luni si aveti nevoie de asistenta gratuita, atunci mai achitati diferenta de 4 luni.
Sotul daca dupa depunerea dosarului de pensie nu mai lucreaza, sa solicite atunci cand are nevoie, o adeverinta de la casa de pensii din care sa reiasa calitatea sa de pensionar de la data de ...
Raspunsul domnului blueM este corect si trebuie sa recunoastem, chiar mai bine documentat in privinta asigurarilor sociale de sanatate, domeniu care nu a intrat in sfera noastra de preocupare.
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Va multumesc pentru frofesionalism mai ales pentru extensia privind probleme de asistenta sociala
A. Fifea
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Va multumesc pentru frofesionalism mai ales pentru extensia privind probleme de asistenta sociala
A. Fifea