Gen:F
Data nasterii:08.12.1959
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:CIND POT IESI LA PENSIE FARA PENALIZARE
Sunt salariat cu carte de munca din ianuarie 1977 cind am lucrat 6 luni pe perioada determinata, de la 01.09.1077 am lucrat la fostul UJECOOP pina la o1.09.1986,data de cind lucrez in cadrul Parchetului de pe linga Judecatoria Buzau
in functia de grefier și în prezent. Precizez ca sunt absolvent de studii superioare.Va multumesc pentru lamuriri.
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Sunt salariat cu carte de munca din ianuarie 1977 cind am lucrat 6 luni pe perioada determinata, de la 01.09.1077 am lucrat la fostul UJECOOP pina la o1.09.1986,data de cind lucrez in cadrul Parchetului de pe linga Judecatoria Buzau
in functia de grefier și în prezent. Precizez ca sunt absolvent de studii superioare.Va multumesc pentru lamuriri.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 08 iulie 2021, la varsta standard de pensionare de 61 ani si 7 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 7 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata cu 45 % la varsta de 56 ani si 7 luni adica in data de 08 iulie 2016.
Aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata, dupa varsta de 56 ani si 7 luni atunci cand realizati stagiul de cotizare de 39 ani si 7 luni fara a lua in calcul stagiul asimilat pentru studii superioare (va lipsesc 2 ani si 6 luni).
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata cu 45 % la varsta de 56 ani si 7 luni adica in data de 08 iulie 2016.
Aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata, dupa varsta de 56 ani si 7 luni atunci cand realizati stagiul de cotizare de 39 ani si 7 luni fara a lua in calcul stagiul asimilat pentru studii superioare (va lipsesc 2 ani si 6 luni).
CRACIUN LILIANA :
Gen:F
Stagiul de cotizare:
Alte date:
in functia de grefier și în prezent. Precizez ca sunt absolvent de studii superioare.Va multumesc pentru lamuriri.[/quote
Cred ca deja trebuia sa iesiti. Grefierul iese la pensie daca are 25 de ani vechime in specialitate. Grefierul este personal asimilat instantelor, iar eu stiam ca acestia pot iesi la pensie completa daca au 25 ani vechime.