Gen:f
Data nasterii:2 11 1957
Stagiul de cotizare: 38 ani 2 luni
Alte date:
Intrebare: am depus dosarul de pensionare in luna aprilie 2014 daca eu mas mai angaja macar cele 9 luni ptr. care sunt penalizata as putea intrerupe psnsia .
multumesc
Data nasterii:2 11 1957
Stagiul de cotizare: 38 ani 2 luni
Alte date:
Intrebare: am depus dosarul de pensionare in luna aprilie 2014 daca eu mas mai angaja macar cele 9 luni ptr. care sunt penalizata as putea intrerupe psnsia .
multumesc
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 02 octombrie 2018 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 11 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 11 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata daca va completati stagiul de cotizare cu 9 luni.
Atentie insa daca se emite decizia de pensionare cu pensie anticipata partiala, pentru care ati depus dosarul, nu mai puteti beneficia de pensie anticipata nediminuata chiar daca va completati stagiul de cotizare..
Deci pentru a va putea pensiona cu pensie anticipata nediminuata trebuie sa procedati astfel :
- Sa retrageti cererea de pensionare cu pensie anticipata partiala inainte de aparitia deciziei, aveti acest drept conform art 103 alin (4) din legea pensiilor 263/2010
- Sa va completati stagiul de cotizare pana la 38 ani si 11 luni
- Sa depuneti dosarul de pensie anticipata, nediminuata.
Aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata daca va completati stagiul de cotizare cu 9 luni.
Atentie insa daca se emite decizia de pensionare cu pensie anticipata partiala, pentru care ati depus dosarul, nu mai puteti beneficia de pensie anticipata nediminuata chiar daca va completati stagiul de cotizare..
Deci pentru a va putea pensiona cu pensie anticipata nediminuata trebuie sa procedati astfel :
- Sa retrageti cererea de pensionare cu pensie anticipata partiala inainte de aparitia deciziei, aveti acest drept conform art 103 alin (4) din legea pensiilor 263/2010
- Sa va completati stagiul de cotizare pana la 38 ani si 11 luni
- Sa depuneti dosarul de pensie anticipata, nediminuata.
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:penalizarea va fi aceasi pana voi implini varsta standar de pensionare.
multumesc
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:penalizarea va fi aceasi pana voi implini varsta standar de pensionare.
multumesc
Daca se emite decizie pentru pensie anticipata partiala diminuarea calculata (probabil 40,50%) se mentine pana la varsta standard de pensionare de 60 ani si 11 luni cand pensia se va transforma din oficiu in pensie pentru limita de varsta.