Gen:F
Data nasterii:15.06.1955
Stagiul de cotizare:38 ani si 10 luni
Alte date:16 ani in GR.II(grupa nerecunoscuta de Casa de Pensii
Intrebare:
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:
-in cazul pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare CIM inceteaza la depunerea dosarului sau la comunicarea deciziei de pensionare .
Multumesc anticipat.
Data nasterii:15.06.1955
Stagiul de cotizare:38 ani si 10 luni
Alte date:16 ani in GR.II(grupa nerecunoscuta de Casa de Pensii
Intrebare:
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:
-in cazul pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare CIM inceteaza la depunerea dosarului sau la comunicarea deciziei de pensionare .
Multumesc anticipat.
Nu insistam asupra stagiului de cotizare in grupa de munca deoarece am mai discutat acest subiect intr-un mesaj anterior si presupunem ca ati rezolvat-o.
Vom raspunde punctual la itrebarea pusa..
In cazul pensionarii cu pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstei standard de pensionare, angajatorul are dreptul sa declare incetarea de drept a contractului individual de munca, conform art 56 litera d) din legea 53/2003 Codul Muncii (articol modificat prin legea 40/2011), la data comunicarii deciziei de pensionare. Dar daca este de acord cu continuarea activitatii dv, si se face conform legii, poate incheia un alt contract individual de munca.
Vom raspunde punctual la itrebarea pusa..
In cazul pensionarii cu pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstei standard de pensionare, angajatorul are dreptul sa declare incetarea de drept a contractului individual de munca, conform art 56 litera d) din legea 53/2003 Codul Muncii (articol modificat prin legea 40/2011), la data comunicarii deciziei de pensionare. Dar daca este de acord cu continuarea activitatii dv, si se face conform legii, poate incheia un alt contract individual de munca.