Gen:F
Data nasterii: 12.08. 1957
Stagiul de cotizare: 34 de ani la 1 sept. 2014
Alte date: vechime in invatamant 34 de ani la 1 sept. 2014
Intrebare: Va rog sa-mi spuneti daca in conformitate cu Ordonanta de Urgenta care modifica legea Educatiei am dreptul sa ma pensionez inaintea varstei standard de pensionare fara penalitati.
"86. La articolul 284, alineatul (2) se modiï¬că ÅŸi va avea următorul cuprins:
(2) Personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi control se
pensionează pentru limită de vârstă, anticipat şi anticipat parţial, la data
încheierii anului şcolar în care împlineşte vârsta standard de pensionare sau,
după caz, în situaţia pensiei anticipate şi anticipate parţială, vârsta standard redusă cu cel mult 5 ani."
Din acest paragraf inteleg ca as avea dreptul la pensie anticipata dar nu stiu in ce conditii, cu procent de penalizare sau fara?
Va multumesc f mult, cu deosebita consideratie.
Data nasterii: 12.08. 1957
Stagiul de cotizare: 34 de ani la 1 sept. 2014
Alte date: vechime in invatamant 34 de ani la 1 sept. 2014
Intrebare: Va rog sa-mi spuneti daca in conformitate cu Ordonanta de Urgenta care modifica legea Educatiei am dreptul sa ma pensionez inaintea varstei standard de pensionare fara penalitati.
"86. La articolul 284, alineatul (2) se modiï¬că ÅŸi va avea următorul cuprins:
(2) Personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi control se
pensionează pentru limită de vârstă, anticipat şi anticipat parţial, la data
încheierii anului şcolar în care împlineşte vârsta standard de pensionare sau,
după caz, în situaţia pensiei anticipate şi anticipate parţială, vârsta standard redusă cu cel mult 5 ani."
Din acest paragraf inteleg ca as avea dreptul la pensie anticipata dar nu stiu in ce conditii, cu procent de penalizare sau fara?
Va multumesc f mult, cu deosebita consideratie.
Modificarile facute Legii Educatiei Nationale prin OUG 49/2014 nu modifica prevederile anterioare ale legii pensiilor 263/2010 privind pensionarea cadrelor didactice.
In cazul dv posibilitatile de pensionare sunt urmatoarele :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta dupa data de 12 iunie 2018 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 10 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 10 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala diminuata.
Pentru a beneficia de pensie anticipata nediminuata trebuie sa realizati stagiul de cotizare de 38 ani si 10 luni ceeace este imposibil pana la varsta standard de pensionare.
In cazul dv posibilitatile de pensionare sunt urmatoarele :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta dupa data de 12 iunie 2018 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 10 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 10 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala diminuata.
Pentru a beneficia de pensie anticipata nediminuata trebuie sa realizati stagiul de cotizare de 38 ani si 10 luni ceeace este imposibil pana la varsta standard de pensionare.