Ce fel de adeverinta trebuie sa aduc pentru pensia definitiva ?
Scris de: mihaela la data: 08/18/2014 12:01am
Scris de: mihaela la data: 08/18/2014 12:01am
Gen:F
Data nasterii:30 oct. 1956
Stagiul de cotizare:31 ani si 7 luni
Alte date:sunt in pensie partial anticipata
Intrebare:Sunt medic de profesie si doresc sa stiu in ce consta adeverinta de studii superioare , in cazul de iesire la pensia definitiva, deoarece am auzit la colegi de ai mei ca-mi trebuie doar Diploma si Foaia matricola de la Facultate .Va intreb daca e bine asa !Multumesc.
Data nasterii:30 oct. 1956
Stagiul de cotizare:31 ani si 7 luni
Alte date:sunt in pensie partial anticipata
Intrebare:Sunt medic de profesie si doresc sa stiu in ce consta adeverinta de studii superioare , in cazul de iesire la pensia definitiva, deoarece am auzit la colegi de ai mei ca-mi trebuie doar Diploma si Foaia matricola de la Facultate .Va intreb daca e bine asa !Multumesc.
Re: Ce fel de adeverinta trebuie sa aduc pentru pensia definitiva ?
Scris de: la pensie la data: 08/18/2014 11:43pm
Scris de: la pensie la data: 08/18/2014 11:43pm
In lista actelor necesare pentru dosarele de pensie de invaliditate nominalizate in art 76 literele a) si b) in Normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 aprobate prin HG 257/2001 se nominalizeaza si adeverinta din care sa rezulte , durata normala ( nn-numarul de ani), perioada studiilor universitare (nn-calendaristica) si faptul ca acestea au fost urmate la zi. Conform legislatiei anterioare lui ianuarie 2011 daca in foaia matricola erau specificate aceste informatii era acceptata foaia matricola si diploma in locul adeverintei de studii si in prezent mai sunt functionari care accepta aceasta varianta. Deci este indicat sa intrebati la ghiseul la care urmeaza sa depuneti aceste acte. Sfatul nostru este sa incercati sa le depuneti inainte de data cand aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta pentruca atunci nu este necesar sa mai faceti cerere, aceasta trecere facandu-se din oficiu.