Gen: F
Data nasterii: 4.11.1954
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Buna ziua,
Conform legii eu trebuie sa ies la pensie pentru limita de varsta in data de 4 octombrie 2014, aceasta zi cade SAMBATA. Va rog sa-mi raspundeti la doua intrebari:
1. Cu ce data trebuie facut ordinul de incetare a activitatii(lucrez la Min.Economiei)? ;
2. Cand pot depune dosarul la casa de pensii- vineri 3 oct. sau luni 6 oct?
Multumesc anticipat.
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Conform legii eu trebuie sa ies la pensie pentru limita de varsta in data de 4 octombrie 2014, aceasta zi cade SAMBATA. Va rog sa-mi raspundeti la doua intrebari:
1. Cu ce data trebuie facut ordinul de incetare a activitatii(lucrez la Min.Economiei)? ;
Multumesc anticipat.
ioana popescu :
Gen: F
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Multumesc anticipat.
ART. 56/ Codul muncii
(1) Contractul individual de muncă existent încetează de drept:
c) la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare..............
(2) Pentru situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. c)constatarea cazului de încetare de drept a contractului individual de muncă se face în termen de 5 zile lucrătoare de la intervenirea acestuia, în scris, prin decizie a angajatorului, şi se comunică persoanelor aflate în situaţiile respective în termen de 5 zile lucrătoare.
ART. 74 - Normele legii 263/2010 - Legea pensiilor
(8) În situaţia în care data îndeplinirii condiţiilor de pensionare coincide cu o zi de sărbătoare legală, de repaos săptămânal sau când serviciul este suspendat, cererea de pensionare, împreună cu actele necesare, se poate depune în prima zi lucrătoare ce urmează, fiind considerată depusă în termen..........