Gen:f
Data nasterii:11.05.1956
Stagiul de cotizare:37 de ani si 2 luni
Alte date:
Intrebare:Va rog sa-mi raspundeti, daca mi-am dat demisia de la locul de munca cu data de 6 octombrie 2014 si in decizia de incetare CIM va aparea demisie, pot sa-mi depun dosarul de pensie anticipata partial, la data de 1 noiembrie 2014? Nu voi mai lucra din luna octombrie 2014.
Va multumesc anticipat.
Alte date:
Intrebare:Va rog sa-mi raspundeti, daca mi-am dat demisia de la locul de munca cu data de 6 octombrie 2014 si in decizia de incetare CIM va aparea demisie, pot sa-mi depun dosarul de pensie anticipata partial, la data de 1 noiembrie 2014? Nu voi mai lucra din luna octombrie 2014.
Va multumesc anticipat.
RUSU LIANA :
Gen:f
Alte date:
Va multumesc anticipat.
- Dreptul la pensie atat al salariatului cat si al fostului salariat, se deschide la data indeplinirii conditiilor de varsta si stagiu de cotizare.
- Aveti dreptul la pensie limita de varsta la data de 11.10.2016.
- Puteti solicita pensie anticipata partiala, incepand cu 11.10.2014....ORICAND
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 11 octombrie 2016 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 5 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 5 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea depinde de data la care o cereti. Daca o cereti in 01 noiembrie 2014 diminuarea va fi de 18 %.
Dreptul de a depune dosarul de pensie anticipata partiala nu este afectat de faptul ca incetati activitatea prin demisie.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea depinde de data la care o cereti. Daca o cereti in 01 noiembrie 2014 diminuarea va fi de 18 %.
Dreptul de a depune dosarul de pensie anticipata partiala nu este afectat de faptul ca incetati activitatea prin demisie.