Gen:M
Data nasterii:4.06.53
Stagiul de cotizare:34,7
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
la depunerea dosarului pentru pensionare, am nelamuriri pt urmatoarele acte:
• alte acte prevazute de lege privind vechimea în munca sau vechimea în serviciu realizata în alte sectoare de activitate;
• dovada certificarii stagiului de cotizare;
• adeverinta din care sa rezulte data încetarii calitatii de asigurat.
Concret, am avut 4 angajatori, astfel:
1979-1994
1994-1997
1997-1998
1998-2012
din 2012- contract de contributie directa la casa de pensiila
Am trecute corect salariile in cartea de munca, alte sporuri nu am avut, trebuie sa mai aduc obligatoriu adeverinte de la fiecare fost loc de munca?
La ce se refera actele necesare de mai sus?
cu multumiri!
Data nasterii:4.06.53
Stagiul de cotizare:34,7
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
la depunerea dosarului pentru pensionare, am nelamuriri pt urmatoarele acte:
• alte acte prevazute de lege privind vechimea în munca sau vechimea în serviciu realizata în alte sectoare de activitate;
• dovada certificarii stagiului de cotizare;
• adeverinta din care sa rezulte data încetarii calitatii de asigurat.
Concret, am avut 4 angajatori, astfel:
1979-1994
1994-1997
1997-1998
1998-2012
din 2012- contract de contributie directa la casa de pensiila
Am trecute corect salariile in cartea de munca, alte sporuri nu am avut, trebuie sa mai aduc obligatoriu adeverinte de la fiecare fost loc de munca?
La ce se refera actele necesare de mai sus?
cu multumiri!
Nu cunoastem de unde ati luat lista actelor necesare pentruca formularea prezentata de dv este diferita de cea prevazuta de lege.
Aceasta lista o puteti gasi la art 76 alin (1) litera a) din Normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 aprobate prin HG 257/2011 sau la adresa urmatoare :
http://www.pensiiprahova.ro/prestatii/pensii/anticipata-partiala/acte-necesare/
Concret :
- Primul act se refera la cei care au lucrat in cel putin doua sectoare de activitate diferite exemplu sectorul public si sectorul militar ceeace nu e cazul dv care ati lucrat numai in domeniul public. Acestia trebuie sa prezinte o dovada a stagiului de cotizare lucrat in celalalt sector decat in cel care depune dosarul de pensie (daca depune dosarul in sectorul public dovada trebuie sa se refere la stagiul de cotizare din domeniul militar, atentie nu este vorba de stagiul militar pentru care depune copie de pe livretul militar).
- Al doilea act nu stim la ce se refera deoarece nu-l gasim in cele doua liste
- Al treilea act se refera la incetarea activitatii in cazul celor care cer pensie anticipata partiala sau anticipata. In cazul dv situatia este diferita de cea generala. Credem ca pentru acest act trebuie sa cereti lamuriri functionarului de la Casa de pensii unde ati incheiat Contractul de asigurare sociala la care va trebui sa mergeti pentru a cere incetarea acestui contract.
Aceasta lista o puteti gasi la art 76 alin (1) litera a) din Normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 aprobate prin HG 257/2011 sau la adresa urmatoare :
http://www.pensiiprahova.ro/prestatii/pensii/anticipata-partiala/acte-necesare/
Concret :
- Primul act se refera la cei care au lucrat in cel putin doua sectoare de activitate diferite exemplu sectorul public si sectorul militar ceeace nu e cazul dv care ati lucrat numai in domeniul public. Acestia trebuie sa prezinte o dovada a stagiului de cotizare lucrat in celalalt sector decat in cel care depune dosarul de pensie (daca depune dosarul in sectorul public dovada trebuie sa se refere la stagiul de cotizare din domeniul militar, atentie nu este vorba de stagiul militar pentru care depune copie de pe livretul militar).
- Al doilea act nu stim la ce se refera deoarece nu-l gasim in cele doua liste
- Al treilea act se refera la incetarea activitatii in cazul celor care cer pensie anticipata partiala sau anticipata. In cazul dv situatia este diferita de cea generala. Credem ca pentru acest act trebuie sa cereti lamuriri functionarului de la Casa de pensii unde ati incheiat Contractul de asigurare sociala la care va trebui sa mergeti pentru a cere incetarea acestui contract.