Gen:
Data nasterii:1956 pensionar mapn
Stagiul de cotizare1976-2002 plus 3 ani civil
Alte date:
Intrebare:ajutoarele si platile compensatorii din 2002 cand am fost pensionat anticipat, cand se iau in calculul pensiei?
IN prezent am 58 ani si am pensie pentru vechime completa si nu mi sa luat in calcul nimic , dimpotriva a,,inghetat,,prin neindexare...
Multumesc.
Data nasterii:1956 pensionar mapn
Stagiul de cotizare1976-2002 plus 3 ani civil
Alte date:
Intrebare:ajutoarele si platile compensatorii din 2002 cand am fost pensionat anticipat, cand se iau in calculul pensiei?
IN prezent am 58 ani si am pensie pentru vechime completa si nu mi sa luat in calcul nimic , dimpotriva a,,inghetat,,prin neindexare...
Multumesc.
Dumneavoastra ati avut pensie militara de servici, anticipata care s-a transformation pensie pentru limita de varsta si s-a decis prin legea 119/2010 recalcularea ei conform prevederilor legii 19/2000. Deoarece pensia iesita din calcul a fost mai mica decat cea iesita din calcul vi s-a acordat in continuare pensia in plata la data recalcularii dar ramne constanta pana cand pensia iesita din calcul indexata va depasi pensia in plata.
Sumele primite ca plati compensatorii la iesirea la pensie militara, de servici in anul 2002 trebuiau sa fie luate in calcul la recalcularea pensiei din anul 2010 si daca aveti dovada ca acestea nu au fost luate in calcul cereti sa fie introduse in calcul.
Sumele primite ca plati compensatorii la iesirea la pensie militara, de servici in anul 2002 trebuiau sa fie luate in calcul la recalcularea pensiei din anul 2010 si daca aveti dovada ca acestea nu au fost luate in calcul cereti sa fie introduse in calcul.
Revenim la raspunsul anterior si precizam ca nu cunoastem normele de aplicare ale legii 119/2010 prin care s-au recalculat pensile de serviciu militare in anul 2010 insa in normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010, intrata in vigoare dupa 01 ianuarie 2011, aprobate prin HG 257/2011 in art 127 alin (6) litera g) se precizeaza ca astfel de sume nu intra in baza de calcul a pensionarilor care provin din sistemul militar de pensii.