iesire la pensie la vechime saupartiala fara penalizare
Scris de: Mielu Georgeta BER la data: 12/06/2014 11:56am
Scris de: Mielu Georgeta BER la data: 12/06/2014 11:56am
Gen: F
Data nasterii: 5-03-1956
Stagiul de cotizare: 24 ANI 2LUNI SI 16 ZILE TOTAL DIN CARE
Alte date: 17 ANI O LUNA SI 2 SAPTAMINI LUCRATI IN GRUPA 2-A
Intrebare: CIND POATE SA IASA SORA LA PENSIE
Data nasterii: 5-03-1956
Stagiul de cotizare: 24 ANI 2LUNI SI 16 ZILE TOTAL DIN CARE
Alte date: 17 ANI O LUNA SI 2 SAPTAMINI LUCRATI IN GRUPA 2-A
Intrebare: CIND POATE SA IASA SORA LA PENSIE
Re: iesire la pensie la vechime saupartiala fara penalizare
Scris de: la pensie la data: 12/07/2014 10:50am
Scris de: la pensie la data: 12/07/2014 10:50am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere are dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 05 iulie 2016 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 4 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 4 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de cotizare de 17 ani lucrat in gr II beneficiaza de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 4 ani si 3 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizeaza un stagiu de cotizare total de 28 ani si 5 luni..
Pentru stagiul de 17 ani lucrat in gr II echivalata cu conditii deosebite nu poate beneficia de reducerea varstei de pensionare deoarece pentru aceasta se pune conditia sa aiba stagiul complet de cotizare de 30 ani si 4 luni (ii lipseste 1 an si 11 luni)
Nu poate beneficia nici de pensie anticipata partiala deoarece si la aceasta se pune conditia sa aiba stagiul complet de cotizare de 30 ani si 4 luni.
Pentru stagiul de cotizare de 17 ani lucrat in gr II beneficiaza de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 4 ani si 3 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizeaza un stagiu de cotizare total de 28 ani si 5 luni..
Pentru stagiul de 17 ani lucrat in gr II echivalata cu conditii deosebite nu poate beneficia de reducerea varstei de pensionare deoarece pentru aceasta se pune conditia sa aiba stagiul complet de cotizare de 30 ani si 4 luni (ii lipseste 1 an si 11 luni)
Nu poate beneficia nici de pensie anticipata partiala deoarece si la aceasta se pune conditia sa aiba stagiul complet de cotizare de 30 ani si 4 luni.