Gen: femeiesc
Data nasterii: 02.09.1958
Stagiul de cotizare: 36 ani si 9 luni
Alte date:
Intrebare: societatea la care lucrez intra in faliment si ne va indisponibiliza.
Cum este mai avantajos pebtru mine sa merg in somaj sau in pensie anticopata.
Care este penalizarea ce imi va fi calculata daca imi depun in februarie 2015 dosarul de pensie anticipata?
Va multumesc si va doresc un an nou cu sanatate si impliniri
Data nasterii: 02.09.1958
Stagiul de cotizare: 36 ani si 9 luni
Alte date:
Intrebare: societatea la care lucrez intra in faliment si ne va indisponibiliza.
Cum este mai avantajos pebtru mine sa merg in somaj sau in pensie anticopata.
Care este penalizarea ce imi va fi calculata daca imi depun in februarie 2015 dosarul de pensie anticipata?
Va multumesc si va doresc un an nou cu sanatate si impliniri
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 02 noiembrie 2019 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 2 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 2 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata.
Daca aveti dreptul la trecere in somaj este avantajos sa acceptati somajul si dupa terminarea acestei perioade sa cereti pensie anticipata partiala. Aceasta procedura are urmatoarele avantaje :
- Perioada de somaj este asimilata cu stagiul de cotizare si intra in calculul pensiilor anticipata partiala care urmeaza somajului si pensiei pentru limita de varsta.
- Diminuarea pensiei anticipate partiale cerute dupa perioada, de somaj de cca 1 an, este mai mica cu 9 %. Astfel daca o cereti in 02 februarie 2015 diminuarea este de 42,75 % iar daca o cereti in 02 februarie 2016 diminuarea este de 33,75%.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata.
Daca aveti dreptul la trecere in somaj este avantajos sa acceptati somajul si dupa terminarea acestei perioade sa cereti pensie anticipata partiala. Aceasta procedura are urmatoarele avantaje :
- Perioada de somaj este asimilata cu stagiul de cotizare si intra in calculul pensiilor anticipata partiala care urmeaza somajului si pensiei pentru limita de varsta.
- Diminuarea pensiei anticipate partiale cerute dupa perioada, de somaj de cca 1 an, este mai mica cu 9 %. Astfel daca o cereti in 02 februarie 2015 diminuarea este de 42,75 % iar daca o cereti in 02 februarie 2016 diminuarea este de 33,75%.