Gen:masculin
Data nasterii:20.03.1955
Stagiul de cotizare:38 ani
Alte date:
Intrebare:In aceasta luna i-mi voi depune dosar de pensie anticipata, as dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru iregistrarea unui dosar de pensie anticipata?.
Am adeverinta de grupa 2 in munca in perioada 01.01.1982-01.04.2001 comform legii 57/1974 art68, i-mi este de folos aceasta adeverinta la dosarul de pensie anticipata?, daca i-mi este de folos, care este procentul de penalizare cu aceasta adeverinta?
Alte date:
Intrebare:In aceasta luna i-mi voi depune dosar de pensie anticipata, as dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru iregistrarea unui dosar de pensie anticipata?.
Am adeverinta de grupa 2 in munca in perioada 01.01.1982-01.04.2001 comform legii 57/1974 art68, i-mi este de folos aceasta adeverinta la dosarul de pensie anticipata?, daca i-mi este de folos, care este procentul de penalizare cu aceasta adeverinta?
Trif Dorel :
Gen:masculin
Alte date:
Acte necesare:
- Dosar cu sina
- Cerere TIP pentru pensie anticipata partiala de la Casa de pensii
- Carnet munca (copie si original)
- C.I. (copie si original)
- Certif nastere(copie si original)
- Certif casatorie (copie si original)
- Livret militar (copie si original)
- Adeverinta cu sporuri (originala)
- Adeverinta cu grupa de munca (originala)
- Adeverinta de vechime in munca pt perioada de dupa 01.01.2011 (de cand nu se mai inregistreaza in carnetul de nunca)- originala
Adeverinta de care spuneti, este o adeverinta prin care vi s-a acordat spor de munca grea. Grupa de munca inseamna eliberarea unei alte adeverinte care sa ateste ca ati lucrat in grupa II de munca.
Din datele furnizate puteti solicita pensie anticipata partiala la data de 20.03.2015 cu o penalizare lunara de 45%.
Raspunsul domnului blueM este corect
Noi mai facem precizarea ca adeverinta eliberata pentru spor conditii de munca, acordate conform legii 57/1974, va foloseste totusi la calculul punctajului pensiei si trebuie sa o depuneti la dosarul de pensionare iar daca ati lucrat in grupa II de munca cereti angajatorului alta adeverinta asa cum va sfatueste domnul blueM.
Noi mai facem precizarea ca adeverinta eliberata pentru spor conditii de munca, acordate conform legii 57/1974, va foloseste totusi la calculul punctajului pensiei si trebuie sa o depuneti la dosarul de pensionare iar daca ati lucrat in grupa II de munca cereti angajatorului alta adeverinta asa cum va sfatueste domnul blueM.