Carei institutii trebuie sa ma adresez pentru recalcularea pensiei datorita unei erori din decizia de pensionare?
Scris de: boian la data: 05/14/2015 10:58am
Scris de: boian la data: 05/14/2015 10:58am
Gen:f
Data nasterii:16.07.1951
Stagiul de cotizare:37 ani 11 luni 15 zile
Alte date:stagiu complet de cotizare 27 ani 8 luni
Intrebare:Datorita calcularii gresite a stagiului suplimentar de cotizare(0 ani 3 luni)din Decizia privind acordarea pensiei pentru munca depusa si limita de varsta,carei institutii trebuie sa ma adresez pentru recalcularea pensiei conform cu realitatea?
Data nasterii:16.07.1951
Stagiul de cotizare:37 ani 11 luni 15 zile
Alte date:stagiu complet de cotizare 27 ani 8 luni
Intrebare:Datorita calcularii gresite a stagiului suplimentar de cotizare(0 ani 3 luni)din Decizia privind acordarea pensiei pentru munca depusa si limita de varsta,carei institutii trebuie sa ma adresez pentru recalcularea pensiei conform cu realitatea?
Re: Carei institutii trebuie sa ma adresez pentru recalcularea pensiei datorita unei erori din decizia de pensionare?
Scris de: la pensie la data: 05/15/2015 1:56am
Scris de: la pensie la data: 05/15/2015 1:56am
Cererea de recalculare a pensiei in cazul in care ati constatat o eroare de calcul se adreseaza Casei de pensii iar daca raspunsul acesteia il considerati nesatisfacator depuneti o contestatie catre Comisia Centrala de Contestatii. Aceasta se depune tot la registratura Casei de pensii.
Sfatul nostru este ca inainte de a cere recalcularea pensiei sa va lamuriti daca stagiul suplimentar la care va referiti este diferenta intre stagiul de cotizare realizat si stagiul complet de cotizare. Aceasta o puteti face mergand la ghiseul Casei de pensii.
Pentru a va lamuri daca in calculul pensiei a fost luat tot stagiul de cotizare realizat cereti la Casa de pensii sa va dea “Buletinul de calcul al pensieiâ€. Acesta este un tabel cu toata perioada si toate sumele introduse in calcul si analizandu-le puteti sa va dati seama daca s-a comis o eroare.
Sfatul nostru este ca inainte de a cere recalcularea pensiei sa va lamuriti daca stagiul suplimentar la care va referiti este diferenta intre stagiul de cotizare realizat si stagiul complet de cotizare. Aceasta o puteti face mergand la ghiseul Casei de pensii.
Pentru a va lamuri daca in calculul pensiei a fost luat tot stagiul de cotizare realizat cereti la Casa de pensii sa va dea “Buletinul de calcul al pensieiâ€. Acesta este un tabel cu toata perioada si toate sumele introduse in calcul si analizandu-le puteti sa va dati seama daca s-a comis o eroare.