Gen:F
Data nasterii:16.07.1952
Stagiul de cotizare:primesc pensie în România
Alte date:
Intrebare: Bună ziua,
Am lucrat în Italia timp de 7 ani cu normă întreagă (40 de ore/săpt).
Pot beneficia de un venit din această ţară la atingerea vârstei de pensionare ?
Dacă da, voi primi doua pensii separate sau cele doua se vor contopi ?
Este adevărat că vârsta de pensionare pentru femei va creşte la 65 şi 7 luni de la 1 ianuarie 2016 ?
Mi s-a spus că formalităţile pentru obţinerea pensiei pot dura până la nouă luni, iar odată cu viramentul primei pensii vor fi trimise şi cele din lunile anterioare.
Vă mulţumesc.
Data nasterii:16.07.1952
Stagiul de cotizare:primesc pensie în România
Alte date:
Intrebare: Bună ziua,
Am lucrat în Italia timp de 7 ani cu normă întreagă (40 de ore/săpt).
Pot beneficia de un venit din această ţară la atingerea vârstei de pensionare ?
Dacă da, voi primi doua pensii separate sau cele doua se vor contopi ?
Este adevărat că vârsta de pensionare pentru femei va creşte la 65 şi 7 luni de la 1 ianuarie 2016 ?
Mi s-a spus că formalităţile pentru obţinerea pensiei pot dura până la nouă luni, iar odată cu viramentul primei pensii vor fi trimise şi cele din lunile anterioare.
Vă mulţumesc.
Cei care au lucrat in doua tari din UE primesc o pensie comunitara.
Pensia comunitara este compusa din doua componente calculate conform legislatiei fiecarei tari din UE si ambele componente pot fi transmise la domiciliul pensionarului.
Se iau in considerare stagiile de cotizare din cealalta tara numai din punct de vedere al stagiului de cotizare necesar pentru deschiderea dreptului la pensie
Regretam dar nu va putem da informatii despre drepturile de pensie din Italia deoarece nu cunoastem legislatia din aceasta tara in domeniul pensiilor.
Pensia comunitara este compusa din doua componente calculate conform legislatiei fiecarei tari din UE si ambele componente pot fi transmise la domiciliul pensionarului.
Se iau in considerare stagiile de cotizare din cealalta tara numai din punct de vedere al stagiului de cotizare necesar pentru deschiderea dreptului la pensie
Regretam dar nu va putem da informatii despre drepturile de pensie din Italia deoarece nu cunoastem legislatia din aceasta tara in domeniul pensiilor.