Gen:M
Data nasterii:17.11.1959
Stagiul de cotizare:35 ANI
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
M-am angajat in 20.01.1978, in toata aceasta perioada am satisfacut stagiul militar 1 an si 3 luni, am lucrat in strainatate 5 luni iar in gr.II am lucrat 17 ani si trei luni. Pana in anul 2019 nov. la inplinirea varstei de 60 ani voi avea cel putin 43 ani de cotizatie. Pot iesi la pensie anticipata nepenalizat?
Va multumesc,
Stagiul de cotizare:35 ANI
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
M-am angajat in 20.01.1978, in toata aceasta perioada am satisfacut stagiul militar 1 an si 3 luni, am lucrat in strainatate 5 luni iar in gr.II am lucrat 17 ani si trei luni. Pana in anul 2019 nov. la inplinirea varstei de 60 ani voi avea cel putin 43 ani de cotizatie. Pot iesi la pensie anticipata nepenalizat?
Va multumesc,
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 17 noiembrie 2024 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de cotizare de 17 ani lucrat in gr II beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupei de munca de 4 ani si 3 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizarede 39 ani si 3 luni..
Pentru stagiul de 17 ani lucrat in gr II echivalat cu conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 3 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta.in data de 17 mai 2021 la varsta de 61 ani si 6 luni
La varsta de 60 ani puteti beneficia de pensie anticipata nediminuata daca pana atunci va completati stagiul de cotizare si realizati 43 ani fara a lua in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar.
Pentru stagiul de cotizare de 17 ani lucrat in gr II beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupei de munca de 4 ani si 3 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizarede 39 ani si 3 luni..
Pentru stagiul de 17 ani lucrat in gr II echivalat cu conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 3 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta.in data de 17 mai 2021 la varsta de 61 ani si 6 luni
La varsta de 60 ani puteti beneficia de pensie anticipata nediminuata daca pana atunci va completati stagiul de cotizare si realizati 43 ani fara a lua in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar.
Gen:M
Stagiul de cotizare:35 ani fara stagiul asimilat stagiului militar
Alte date:
Intrebare:Buna ziua,
Stagiul de 17 ani lucrat in gr. II echivalent cu conditii deosebite, se cumuleaza sau nu la stagiul de cotizare?
Va multumesc,
Stagiul de cotizare:35 ani fara stagiul asimilat stagiului militar
Alte date:
Intrebare:Buna ziua,
Stagiul de 17 ani lucrat in gr. II echivalent cu conditii deosebite, se cumuleaza sau nu la stagiul de cotizare?
Va multumesc,
Stagiul de cotizare lucrat in gr II de 17 ani a fost luat in calcul de dv la stagiul de cotizare realizat de dv de 35 ani si in plus vi se mai acorda asa, cum am precizat in raspunsul anterior, un stagiu de cotizare aferent (suplimentar) de 4 ani si 3 luni (cate 3 luni pentru fiecare an lucrat in gr II) care se adauga la stagiul de cotizare de 35 ani impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar.