Gen:Feminin
Data nasterii:29.04.1961
Stagiul de cotizare:29 ani + 9 luni
Alte date:Am lucrat in gr II 17 ani si 18 zile si 2 ani 5 luni si 20 de zile GR I
Intrebare:Cand trebuie sa ies la pensie limita de varsta si anticipata?
Stagiul de cotizare:29 ani + 9 luni
Alte date:Am lucrat in gr II 17 ani si 18 zile si 2 ani 5 luni si 20 de zile GR I
Intrebare:Cand trebuie sa ies la pensie limita de varsta si anticipata?
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 29 aprilie 2023 la varsta standard de pensionare de 62 ani, stagiul complet de cotizare de 32 ani si 1 luna si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Prin legea 380/2013 stagiile dv in grupa I au fost echivalate cu grupa “conditii specialeâ€
Stagiul de cotizare in gr II a fost asimilat cu conditii deosebite.
Pentru stagiile de 2 ani si 5 luni in gr I si 17 ani in grupa II beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 5 ani si 3 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu de cotizare total de 35 ani.
Pentru stagiile de 2 ani si 5 luni in conditii speciale si 17 ani in conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 4 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 57 ani si 6 luni adica in data de 29 octombrie 2018
Prin legea 380/2013 stagiile dv in grupa I au fost echivalate cu grupa “conditii specialeâ€
Stagiul de cotizare in gr II a fost asimilat cu conditii deosebite.
Pentru stagiile de 2 ani si 5 luni in gr I si 17 ani in grupa II beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 5 ani si 3 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu de cotizare total de 35 ani.
Pentru stagiile de 2 ani si 5 luni in conditii speciale si 17 ani in conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 4 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 57 ani si 6 luni adica in data de 29 octombrie 2018
Gen:Feminin
Stagiul de cotizare:29 ani si 9 luni
Alte date:Am lucrat in conditii speciale de munca 2 ani si 5 luni si in conditii deosebite de munca 17 ani
Intrebare:Ma va penaliza la calculul pensiei pentru limita de varsta faptul ca nu am stagiul complet de cotizare sau trebuie sa mai lucrez?
Stagiul de cotizare:29 ani si 9 luni
Alte date:Am lucrat in conditii speciale de munca 2 ani si 5 luni si in conditii deosebite de munca 17 ani
Intrebare:Ma va penaliza la calculul pensiei pentru limita de varsta faptul ca nu am stagiul complet de cotizare sau trebuie sa mai lucrez?
In raspunsul anterior am luat in calcul perioada lucrata de 29 ani si 9 luni la care se adauga stagiul de cotizare aferent grupelor de munca de 5 ani si 3 luni si rezulta un stagiu total de cotizare de 35 animai mare decat stagiul complet de cotizare de 32 ani si 1 luna.
Depasirea stagiului complet de cotizare va da dreptul sa beneficiate de :
- Reducerea varstei de pensionare cu 4 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta in data de 29 octombrie 2018. Aceasta pensie nu este diminuata.
- Pensie anticipata partiala, diminuata cu 4,50 % la varsta de 57 ani adica in 29 aprilie 2018.
Depasirea stagiului complet de cotizare va da dreptul sa beneficiate de :
- Reducerea varstei de pensionare cu 4 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta in data de 29 octombrie 2018. Aceasta pensie nu este diminuata.
- Pensie anticipata partiala, diminuata cu 4,50 % la varsta de 57 ani adica in 29 aprilie 2018.