Sporurile se mai introduc separat de venit dupa 1992
Scris de: Toader Vasile-Ionel la data: 10/03/2015 7:51am
Scris de: Toader Vasile-Ionel la data: 10/03/2015 7:51am
Gen:M
Data nasterii:03.10.1949
Stagiul de cotizare:34 ani si 11 luni
Alte date:
Intrebare: Sporurile se mai introduc separat de venit dupa 1992, la sporuri fixe sau trebuie incluse in salariu ?
Din 1981 am lucrat in invatamant si am auzit ca a existat obligativitatea introducerii sporurilor in salariu printr-o HG.
Data nasterii:03.10.1949
Stagiul de cotizare:34 ani si 11 luni
Alte date:
Intrebare: Sporurile se mai introduc separat de venit dupa 1992, la sporuri fixe sau trebuie incluse in salariu ?
Din 1981 am lucrat in invatamant si am auzit ca a existat obligativitatea introducerii sporurilor in salariu printr-o HG.
Re: Sporurile se mai introduc separat de venit dupa 1992
Scris de: la pensie la data: 10/05/2015 3:02am
Scris de: la pensie la data: 10/05/2015 3:02am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta din data de 03 septembrie 2014 de la varsta standard de pensionare de 64 ani si 11 luni, stagiul complet de cotizare de 34 ani si 10 luni si stagiul minim de cotizare de 14 ani si 10 luni.
A existat o HG care a stabilit ca sporurile cu caracter permanent sa fie incluse in salariul inscris in carnetul de munca incepand cu septembrie 1992, insa nu toti functionarii angajatorilor s-au conformat acesteia.
Daca in cazul dv nu s-a respectat aceasta prevedere pentru a fi luate in calcul sporurile cu caracter permanent in % sau in suma fixa trebuie sa prezentati adeverinta de la angajator cu aceste sporuri.
In programul de calcul se introduc separat dacab sunt evidentiate separat.
A existat o HG care a stabilit ca sporurile cu caracter permanent sa fie incluse in salariul inscris in carnetul de munca incepand cu septembrie 1992, insa nu toti functionarii angajatorilor s-au conformat acesteia.
Daca in cazul dv nu s-a respectat aceasta prevedere pentru a fi luate in calcul sporurile cu caracter permanent in % sau in suma fixa trebuie sa prezentati adeverinta de la angajator cu aceste sporuri.
In programul de calcul se introduc separat dacab sunt evidentiate separat.