Gen: F
Data nasterii:28.11.1955
Stagiul de cotizare:41 ani
Alte date:cu facultate la zi inclus in 41 ani
Intrebare
Am completat programul pentru calculul pensiei.
Nu am inteles ca la perioada de facultate (F ) de ce nu se scrie nici un venit realizat. Nu se ia in calcul salariul minim ca si venit realizat ? Am gresit ceva ?
Multumesc
Data nasterii:28.11.1955
Stagiul de cotizare:41 ani
Alte date:cu facultate la zi inclus in 41 ani
Intrebare
Am completat programul pentru calculul pensiei.
Nu am inteles ca la perioada de facultate (F ) de ce nu se scrie nici un venit realizat. Nu se ia in calcul salariul minim ca si venit realizat ? Am gresit ceva ?
Multumesc
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 12 iunie 2019 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 3 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 3 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Nu ati gresit pe perioada studiilor universitare in care ati selectat codul “F†programul introduce automat salariul minim pe economie din acea perioada pentru a va usura munca.
Am verificat datele introduse de dv in program si avem urmatoarele observatii
1 Nu sunt introduse date in anul 1978 si va sfatuim sa verificati daca este corect.
2 Nu ati introdus sporul de vechime inainte de 01 aprilie 1992 asa cum explicam pe forum la pagina de la adresa
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Pentru dv am calculat noi acest spor pe care trebuie sa-l introdsuceti
- septembrie 1983 3%
-Intre octombrie1983 - septembrie 1988 6 %
-Intre octombrie 1988 - martie 1992 9 %
3 Rezultatul iesit din calcul trebuie corectat astfel
- Callculati punctajul mediu anual impartind punctajul total realizat la stagiul complet de cotizare care in cazul dv este de 30,25 ani
Ex 57/30,25 = 1,88430 puncte
- Corectati punctajul mediu anual inmultindu-l cu indicele de corectie care se acorda in anul iesirii la pensie. Desi inca nu a fost stabilit pe 2016 avem informatii ca va fi 1,09
Ex 1,88430 X 1,09 = 2,05389 puncte
- Calculati cuantumul pensiei inmultind punctajul mediu corectat cu valoarea punctului de pensie care se acorda in anul iesirii la pensie Desi inca nu a fost stabilita pe 2016 avem informatii ca va fi 871,70 lei
Ex 2,05389 X 871,70 = 1790,38 lei rotunjit in plus la 1791 lei
Nu ati gresit pe perioada studiilor universitare in care ati selectat codul “F†programul introduce automat salariul minim pe economie din acea perioada pentru a va usura munca.
Am verificat datele introduse de dv in program si avem urmatoarele observatii
1 Nu sunt introduse date in anul 1978 si va sfatuim sa verificati daca este corect.
2 Nu ati introdus sporul de vechime inainte de 01 aprilie 1992 asa cum explicam pe forum la pagina de la adresa
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Pentru dv am calculat noi acest spor pe care trebuie sa-l introdsuceti
- septembrie 1983 3%
-Intre octombrie1983 - septembrie 1988 6 %
-Intre octombrie 1988 - martie 1992 9 %
3 Rezultatul iesit din calcul trebuie corectat astfel
- Callculati punctajul mediu anual impartind punctajul total realizat la stagiul complet de cotizare care in cazul dv este de 30,25 ani
Ex 57/30,25 = 1,88430 puncte
- Corectati punctajul mediu anual inmultindu-l cu indicele de corectie care se acorda in anul iesirii la pensie. Desi inca nu a fost stabilit pe 2016 avem informatii ca va fi 1,09
Ex 1,88430 X 1,09 = 2,05389 puncte
- Calculati cuantumul pensiei inmultind punctajul mediu corectat cu valoarea punctului de pensie care se acorda in anul iesirii la pensie Desi inca nu a fost stabilita pe 2016 avem informatii ca va fi 871,70 lei
Ex 2,05389 X 871,70 = 1790,38 lei rotunjit in plus la 1791 lei
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Multumesc de sprijinul acordat.
Sporurile sunt incluse in venituri lunare ( asa scrie in cartea de munca cu sporuri incluse ) -veniturile sunt cu apriximatie
Nu am inteles de ce numai in 2019 ma pot pensiona ??
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Multumesc de sprijinul acordat.
Sporurile sunt incluse in venituri lunare ( asa scrie in cartea de munca cu sporuri incluse ) -veniturile sunt cu apriximatie
Nu am inteles de ce numai in 2019 ma pot pensiona ??
Nu insistam in privinta sporurilor dar acestea s-a prevazut sa fie incluse in salariile inscrise in carnetul de munca incepand cu septembrie 1992
La redactarea datei la care aveti dreptul la pensie pentru limita de vartsta s-a produs o eroare. Corect este
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 28 februarie 2016 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 3 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 3 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
La redactarea datei la care aveti dreptul la pensie pentru limita de vartsta s-a produs o eroare. Corect este
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 28 februarie 2016 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 3 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 3 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebar
Avet dreptate numai din 1994 sunt inscrise in cartea de munca
Pentru perioada sept.83- 94 oct. trebuie sa cer adeverinta cu spor de vechime de la unitate. ???
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebar
Avet dreptate numai din 1994 sunt inscrise in cartea de munca
Pentru perioada sept.83- 94 oct. trebuie sa cer adeverinta cu spor de vechime de la unitate. ???
In perioada anterioara datei de 01 aprilie 1992 sporul de vechime se acorda automat, fara adeverinta, calculat asa cum am am precizat noi in primul raspuns la punctul 2.
Pentru perioada intre 01 aprilie 1992 si data cand au fost incluse in salariul inscris in carnetul de munca trebuie sa cereti adeverinta de la angajator.
Pentru perioada intre 01 aprilie 1992 si data cand au fost incluse in salariul inscris in carnetul de munca trebuie sa cereti adeverinta de la angajator.