Gen:F
Data nasterii:18.03 .1965
Stagiul de cotizare:31 ani
Alte date:Am insuficienta mitrala ,insuficienta cardiaca congestina
Intrebare:daca ma pot pensiona de boala am varsta de 50 ani si 9 luni.
Data nasterii:18.03 .1965
Stagiul de cotizare:31 ani
Alte date:Am insuficienta mitrala ,insuficienta cardiaca congestina
Intrebare:daca ma pot pensiona de boala am varsta de 50 ani si 9 luni.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 18 ianuarie 2028 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 10 luni, stagiul complet de cotizare de 34 ani si 1 luna si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
La aceasta varsta aveti dreptul la pensie pentru invaliditate (de boala cum o numiti dv) daca boala de care suferiti v-a diminuat capacitatea de munca sub 50 %.
Constatarea reducerii capacitatii de munca se face de catre Comisia de expertiza a capacitatii de munca organizata pe langa Casa de pensii teritoriala de care apartine domiciliul dv in urma depunerii de catre dv a unui dosar medical si a unei cereri pentru a fi expertizata.
La aceasta varsta aveti dreptul la pensie pentru invaliditate (de boala cum o numiti dv) daca boala de care suferiti v-a diminuat capacitatea de munca sub 50 %.
Constatarea reducerii capacitatii de munca se face de catre Comisia de expertiza a capacitatii de munca organizata pe langa Casa de pensii teritoriala de care apartine domiciliul dv in urma depunerii de catre dv a unui dosar medical si a unei cereri pentru a fi expertizata.