Gen:f
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Daca am decizie de pensie grd,. II invaliditate, ( neoplasm de cavum) cu revizie la 1 an, si in acelasi timp am si un PFA cu activitate comerciala ( de peste 10 ani), este vre-o problema?
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Daca am decizie de pensie grd,. II invaliditate, ( neoplasm de cavum) cu revizie la 1 an, si in acelasi timp am si un PFA cu activitate comerciala ( de peste 10 ani), este vre-o problema?
Poate fi o mare problema pentruca daca prin declaratia fiscala individuala rezulta ca aveti o activitate din care realizati un venit brut pe an egal sau mai mare de 4 ori castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat ( in anul 2016 de 4 X 2681 lei ) pensia de invaliditate se suspenda conform art 114 alin (1) litera e) din legea pensiilor 263/2010.
Si ca sa fie si mai rau, deobicei aceasta constatare se face tardiv si se calculeaza din urma ca ati beneficiat de pensie necuvenita care trebuie restituita.
Si ca sa fie si mai rau, deobicei aceasta constatare se face tardiv si se calculeaza din urma ca ati beneficiat de pensie necuvenita care trebuie restituita.