Gen:M
Data nasterii:25/09/1979
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
Am un handicap fizic grad 1 si de curand am primit decizia pentru pensie de urmas dupa tatal meu care a decedat cu 5 ani in urma intr-un accident. Pe decizie scrie ca tata a murit de boala nu in accident. Conteaza cauza decesului in stabilirea cuantumului pensiei?
Multumesc
Data nasterii:25/09/1979
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
Am un handicap fizic grad 1 si de curand am primit decizia pentru pensie de urmas dupa tatal meu care a decedat cu 5 ani in urma intr-un accident. Pe decizie scrie ca tata a murit de boala nu in accident. Conteaza cauza decesului in stabilirea cuantumului pensiei?
Multumesc
Pentru o analiza corecta aveam nevoie de urmatoarele informatii
-data nasterii tatalui dv sau varsta la data decesului
-daca tatal dv la data decesului era salariat sau pensionar
-ce fel de accident a suferit accident de munca sau accident care nu are legatura cu munca
- ce fel de boala cauzatoare de deces este specificata in decizia de pensie de urmas boala obisnuita sau boala profesionala
- Stagiul de cotizare
In legea pensiilor accidentele se clasifica in doua categorii
- accidente de munca clasificate cu bolile profesionale in o categorie
- accidente care nu au legatura cu munca clasificate cu bolile obisnuite in alta categorie
In concluzie daca tatal dv a fost pensionar nu are importanta cauza decesului
Daca la data decesului tatal dv era salariat si a murit din cauza unui accident care nu are legatura cu munca deasemeni nu are importanta cauza decesului iar daca a murit din cauza unui accident de munca si in decizie este scrisa boala profesionala este corect.
Este incorect numai daca a fost salariat, a murit de accident de munca si in decizie scrie boala obisnuita
-data nasterii tatalui dv sau varsta la data decesului
-daca tatal dv la data decesului era salariat sau pensionar
-ce fel de accident a suferit accident de munca sau accident care nu are legatura cu munca
- ce fel de boala cauzatoare de deces este specificata in decizia de pensie de urmas boala obisnuita sau boala profesionala
- Stagiul de cotizare
In legea pensiilor accidentele se clasifica in doua categorii
- accidente de munca clasificate cu bolile profesionale in o categorie
- accidente care nu au legatura cu munca clasificate cu bolile obisnuite in alta categorie
In concluzie daca tatal dv a fost pensionar nu are importanta cauza decesului
Daca la data decesului tatal dv era salariat si a murit din cauza unui accident care nu are legatura cu munca deasemeni nu are importanta cauza decesului iar daca a murit din cauza unui accident de munca si in decizie este scrisa boala profesionala este corect.
Este incorect numai daca a fost salariat, a murit de accident de munca si in decizie scrie boala obisnuita