Gen:m
Data nasterii:20 nov 1963
Stagiul de cotizare:33
Alte date:
Intrebare:Buna ziua.Din cei 33 de ani, am lucrat in grupa 1 de munca 19 ani,iar la grupa a 2-a 8ani.Va rog sa-mi spuneti cu cat mi se reduce varsta standard de pensionare.Va multumesc.
Data nasterii:20 nov 1963
Stagiul de cotizare:33
Alte date:
Intrebare:Buna ziua.Din cei 33 de ani, am lucrat in grupa 1 de munca 19 ani,iar la grupa a 2-a 8ani.Va rog sa-mi spuneti cu cat mi se reduce varsta standard de pensionare.Va multumesc.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 20 noiembrie 2028 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul dv in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii specialeâ€
Stagiul de cotizare in gr II a fost asimilat cu conditii deosebite.
Pentru stagiile de 19 ani in gr I si 8 ani in gr II aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 11 ani si 6 luni care se adauga la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de 44 ani si 6 luni
Pentru stagiile de 19 ani in conditii speciale si 8 ani in conditii deosebite aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 11 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 54 ani adica in 20 noiembrie 2017.
Stagiul dv in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii specialeâ€
Stagiul de cotizare in gr II a fost asimilat cu conditii deosebite.
Pentru stagiile de 19 ani in gr I si 8 ani in gr II aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 11 ani si 6 luni care se adauga la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de 44 ani si 6 luni
Pentru stagiile de 19 ani in conditii speciale si 8 ani in conditii deosebite aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 11 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 54 ani adica in 20 noiembrie 2017.