Gen:Masculin
Data nasterii:2 IULIE 1956
Stagiul de cotizare: 38 ani, 6 luni
Alte date: in perioada 1998-1999 am efectuat stagiul militar
Intrebare:
Am incercat o simulare a valorii pensiei daca, conform Legii 341/2004 ("Legea Revolutionarilor") - de care beneficiez in calitate de retinut, as depune solicitarea de pensionare la data de 1 august. 2016.
Vreti, va rog sa imi comunicati daca valoarea obtinuta este valoarea REALA sau daca contine si penalizarea ca o iesire ANTICIPATA?
Va multumesc,
Ion
Data nasterii:2 IULIE 1956
Stagiul de cotizare: 38 ani, 6 luni
Alte date: in perioada 1998-1999 am efectuat stagiul militar
Intrebare:
Am incercat o simulare a valorii pensiei daca, conform Legii 341/2004 ("Legea Revolutionarilor") - de care beneficiez in calitate de retinut, as depune solicitarea de pensionare la data de 1 august. 2016.
Vreti, va rog sa imi comunicati daca valoarea obtinuta este valoarea REALA sau daca contine si penalizarea ca o iesire ANTICIPATA?
Va multumesc,
Ion
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta,fara reducerea varstei de pensionare, in data de 02 iulie 2021 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Daca benefiati de prevederile art 5 alin (1) din legea 341/2004 aveti dreptul sa va pensionati imediat cu pensie pentru limita de varsta fara a fi diminuata pensia.
Am verificat datele introduse de dv in program si avem urmatoarele observatii :
- Nu ati introdus sporul de vechime care se acorda automat si care trebuie introdus asa cum explicam pe forum la pagina de la adresa
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect este urmatorul spor de vechime
Intre octombrie 1982 - august 1983 3 %
Intre septembrie 1983 - septembrie 1987 6 %
Intre octombrie 1987 - martie 1992 9 %
- Daca cereti pensie pentru limita de varsta prin decizia de pensionare vi se acorda un indice de corectie de 1,09. Deci pentru un calcul corect al pensiei inmultiti punctajul mediu al pensiei si valoarea pensiilor, iesite din calcul cu indicele de corectie de 1,09
Daca benefiati de prevederile art 5 alin (1) din legea 341/2004 aveti dreptul sa va pensionati imediat cu pensie pentru limita de varsta fara a fi diminuata pensia.
Am verificat datele introduse de dv in program si avem urmatoarele observatii :
- Nu ati introdus sporul de vechime care se acorda automat si care trebuie introdus asa cum explicam pe forum la pagina de la adresa
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect este urmatorul spor de vechime
Intre octombrie 1982 - august 1983 3 %
Intre septembrie 1983 - septembrie 1987 6 %
Intre octombrie 1987 - martie 1992 9 %
- Daca cereti pensie pentru limita de varsta prin decizia de pensionare vi se acorda un indice de corectie de 1,09. Deci pentru un calcul corect al pensiei inmultiti punctajul mediu al pensiei si valoarea pensiilor, iesite din calcul cu indicele de corectie de 1,09