Contributia la calculul pensiei a perioadei muncite ( ~ 2luni pe an si trecute in cartea de munca) in timpul vacantei studentesti?
Scris de: Purice Mona la data: 03/06/2017 4:10am
Scris de: Purice Mona la data: 03/06/2017 4:10am
Gen: F
Data nasterii:24.12.1949
Stagiul de cotizare:44
Alte date:
Intrebare: Am absolvit 5 ani de Univ. iar in vacantele de vara am lucrat sezonier ~ 2 luni in perioada studiilor. Aceste luni in numar de ~11,2 luni sunt inregistrate in cartea de munca cu retributiile pe care le-am avut.
Cum se tine cont de aceasta perioada lucrate la calculul pensiei ?
Data nasterii:24.12.1949
Stagiul de cotizare:44
Alte date:
Intrebare: Am absolvit 5 ani de Univ. iar in vacantele de vara am lucrat sezonier ~ 2 luni in perioada studiilor. Aceste luni in numar de ~11,2 luni sunt inregistrate in cartea de munca cu retributiile pe care le-am avut.
Cum se tine cont de aceasta perioada lucrate la calculul pensiei ?
Re: Contributia la calculul pensiei a perioadei muncite ( ~ 2luni pe an si trecute in cartea de munca) in timpul vacantei studentesti?
Scris de: la pensie la data: 03/07/2017 2:34am
Scris de: la pensie la data: 03/07/2017 2:34am
Perioadele studiilor universitare se asimileaza stagiului de cotizare conform art 49 din legea pensiilor 263/2010 cu conditia ca persoanele respective „ in aceste perioade nu au realizat stagii de cotizareâ€.
Deci in cazul dv fie se ia in calcul stagiul de cotizare asimilat pe toata perioada studiilor universitare fie se iau in calcul numai perioadele lucrate in perioada vacantelor.
Noi va sfatuim sa optati pentru luarea in calcul a stagiului asimilat pentru toata perioada studiilor universitare insa deoarece stagiul lucrat pe perioada vacantelor este inscris in carnetul de munca trebuie sa mergeti la Casa de pensii sa intrebati daca aceasta procedura este posibila.
Deci in cazul dv fie se ia in calcul stagiul de cotizare asimilat pe toata perioada studiilor universitare fie se iau in calcul numai perioadele lucrate in perioada vacantelor.
Noi va sfatuim sa optati pentru luarea in calcul a stagiului asimilat pentru toata perioada studiilor universitare insa deoarece stagiul lucrat pe perioada vacantelor este inscris in carnetul de munca trebuie sa mergeti la Casa de pensii sa intrebati daca aceasta procedura este posibila.